Nastavljaju se radovi rekonstrukcije Šišanske ceste

Nastavljaju se radovi rekonstrukcije Šišanske ceste-121584

PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA ĆE SE ODVIJATI DO 24. PROSINCA 2021.
Nakon što je u prvoj polovici svibnja ove godine izvođač radova Cesta d.o.o. započeo s radovima po projektu rekonstrukcije dijela Šišanske ceste sa izgradnjom jednostranog nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje, a koji radovi su započeli s izgradnje upojne građevine oborinskih voda i  potpornih zidova uz prometnicu  - u cilju formiranja površine na kojoj će biti izgrađen nogostup, od 18. lipnja isti su se privremeno obustavili kako ne bi stvarali buku građanima u jeku odvijanja turističke sezone. 

Budući je sezona završila, te su izvedeni radovi na izgradnji potpornog zida i upojne građevine za oborinske vode,  od utorka 12. listopada 2021. godine izvođač radova nastavlja s izvođenjem radova, odnosno sa sljedećom fazom koja obuhvaća rekonstrukciju kolničke konstrukcije te oborinske odvodnje, izgradnju nogostupa i javne rasvjete. 

Slijedom navedenoga, uvest će se privremena regulacija prometa na dijelu Šišanske ceste od izlaza iz naselja Busoler do novoizgrađene upojne građevine, sve u dužini od cca 270 metara. 

Navedena dionica će se zatvoriti za sav promet osim vozila gradilišta. Obilazni pravac osiguran je preko Medulinske ceste za smjer Šišan - Pula i obrnuto. Obilazni pravac za naselje Škatari je preko Put od Fortica na kojem se privremeno postavljaju znakovi za autobusno stajalište za potrebe javnog gradskog prijevoza. 

Tim u svezi od utorka, od 9:00 sati Pulapromet će izvršiti preregulaciju linija prema i iz Jadreški i Medulina na način da će se sve linije koje prometuju iz Jadreški prema Valkanama i iz Valkana prema Jadreškima voziti do Busolera i kod stajališta „Busoler 2“ okrenuti te se vratiti na zaobilaznicu i potom Medulinskom cestom i Putem od Fortica voziti do Jadreški. Polazak iz Jadreški u 07:20 neće ulaziti prema Busoleru već će linija 6a – Busoler-Autobusni kolodvor, kretati u 07:35 sa stajališta „Busoler 2“.

Linije prema Medulinu i iz Medulina prometovat će na način da će koristiti Cestu prekomorskih brigada (zaobilaznica), Medulinsku cestu i Ulicu Put od Fortice.

Privremena regulacija prometa će u ovoj fazi izvođenja radova biti na snazi do 24. prosinca 2021. godine.

Podsjetimo, za rekonstrukciju dijela Šišanske ceste sa izgradnjom jednostranog nogostupa, javne rasvjete i oborinske odvodnje, nakon provedenog postupka javne nabave za izvođenje radova, s društvom Cesta d.o.o. sklopljen je okvirni sporazum u iznosu od 8.940.504,90 kuna bez PDV-a odnosno 11.175.631,14 kuna s PDV-om. 

Cijeli projekt obuhvaća rekonstrukciju postojećeg kolnika na dionici Šišanske ceste u dužini od 670 metara (od kojega se u ovoj fazi izvođenja radova rekonstruira prvih 270 metara), od priključka na postojeći nogostup u naselju Busoler do naselja Škatari s dva autobusna stajališta, izgradnju jednostranog nogostupa, oborinske odvodnje i javne rasvjete. 

Ovim zahvatom riješit će se još jedan u nizu važan infrastrukturni projekt za naše građane, posebno značajan za stanovnike Busolera, Šikića i Škatara koji će uvelike doprinijeti sigurnosti u prometu i kretanju pješaka kao i generalno podići kvalitetu života za građane.

Mole se svi sudionici u prometu na dodatan oprez i pridržavanja privremene regulacije prometa.