Našao bombu prilikom čišćenja stana

DRAGOVOLJNO PREDAJTE ORUŽJE BEZ SANKCIJA
U petak, 12. travnja u popodnevnim satima, građanin je na području Tinjana prilikom čišćenja stambenog objekta pronašao ručnu bombu M-75 te ju je predao djelatnicima Protueksplozijskog odjela PU istarske.

Policija podsjeća građane da akcija ''Manje oružja – manje tragedija'' još uvijek traje te da i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole.
Policijska uprava istarska apelira na građane da predaju oružje koje nedozvoljeno posjeduju, a pogotovo oružje koje je zakonom zabranjeno: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.

Podsjećamo da se protiv građana, koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Građani koji žele predati oružje, ne trebaju donositi oružje u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192 ili 0800 8892 te će na njihovu kućnu adresu doći stručni policijski službenici koji će takvo oružje preuzeti na siguran način.
(Rex)

Facebook komentari