Napustila nas je Alma Šešlija

PREMINULA OMILJENA PULSKA KUPAČICA
Otišao je dobri duh pulskih kupališta. Najstarija kupačica, 89-godišnja Alma Šešlija, svake je godine, tradicionalno 1. siječnja proslavljala kupanjem na pulskom kupalištu Mornar. Nažalost, 89-godišnja Alma nas je napustila i kupanje na Mornaru više nikad neće biti isto.

Pobijedila je borbu s rakom, pretrpjela je niz drugih teških operacija i upravo zbog toga bila je inspiracija mnogima, a prije tri godine za Regional Express otkrila je što njoj znači kupanje u moru.

"Autobusnu kartu imam u džepu, a na Mornar svaki dan dolazim pješke. Do ovdje mi treba pola sata. Oko pola sata sam u vodi, a onda pješke idem natrag. Iako posljednje vrijeme teško dišem i brzo se umaram, meni je ovo sve i to me drži. Veliko je bogatstvo imati more ovako blizu.... " rekla je u posljednjem razgovoru s našim reporterima.

Od 1990. godine kupala se svaki dan na Mornaru. Cjelogodišnja kupačica s vjerojatno najdužim stažem, ulazila je u more bez obzira na vremenske prilike. Uvijek je govorila kako je more pravo bogatstvo te je svima preporučila plivanje. I mnogo mlađi mogli su joj zavidjeti na formi, a njen vedar i pozitivan duh nikad nije pristao na odustajanje.

Njeni prijatelji kupači govore kako ova plaža zaslužuje nositi ime Almino ime…

(Rex/foto:Manuel Angelini)

Facebook komentari