Najvažniji meč u karijeri Mirzeta Bajrektarevića

PALACIO DE DEPORTES, MALAGA, 21. LISTOPADA 2017.
U prostorijama hotela Amfiteatar, održana je konferencija za medije povodom borbe Puljanina Mirzeta Bajrektarevića za upražnjeni IBF-ov internacionalni naslov u supersrednjoj kategoriji, a koja će se održat 21. listopada u španjolskoj Malagi. U svom do sada najvažnijem meču, Mirzet će boksat protiv domaćeg predstavnika, 34-godišnjeg Ronnyja Landaete koji u 12 održanih profi borbi ima 12 pobjeda, od kojih 8 nokautom. Počasni gost na priredbi bit će proslavljeni svjetski šampion ''Marvelous'' Marvin Hagler.  

S obzirom da je ovo do sada najbitniji meč u karijeri Mirzeta Bajrektarevića, sam borac je istaknuo:
- Borio sam se do sada i sa boljim boksačima, ali prvi puta se borim za jednu titulu i to upražnjenu inter-kontinentalnu IBF-ovu, tako da je to za mene navažnija borba u karijeri.

Osim Mirzeta Bajrektarevića, na tiskovnoj su sudjelovali i njegovi treneri Ivan Filipović i Dubravko Kolec, koji su više rekli o protivniku, te o samoj pripremi uza ovaj meč.

- Nakon kontinuiteta odličnih borbi, Mirzi se ukazala šansa da se bori i za jednu vrlo važnu titulu, jer u slučaju osvajanja ove titule, Mirza bi uskočio među top 40 boraca u ovoj kategoriji, a u slučaju i da obrani titulu, bio bi blizu i TOP 10. Inače, imali smo više ponuda za mečeve, ali smo prihvatili baš ovu, zato što se vodi borba za titulu, te smo procijenili da nam je sada to najprihvatljivija ponuda.- istaknuo je Mirzin trener Ivan Filipović.

Pripreme su odrađene kod drugog trenera Dubravka Koleca i u Studiu Tadić, jer kako sam Mirza kaže, mišljenje Pere Tadića jako poštuje cijeli njegov tim, a u tom timu je i pulski boksač Pol Sanjin Vrgoč, koji bi se i sam uskoro mogao naći u profi vodama.

- U Malagu idemo po titulu i želimo oploditi sav svoj trud svih ovih godina, jer nam se konačno sav taj trud i kontitnuitet treninga isplatio. Protivnik je doduše opasan i fizički jako spreman, ali Mirzet je po meni tehnički puno jači protivnik i mislim da će na kraju to biti odlučujuće u našu korist.- rekao je Dubravko Kolec.

Borba se inače održava u 12 rundi i to će Mirzetu ali i Ronnyju Landaeti biti po prvi put da vode borbu sa maksimalnim brojem rundi. Mirza je do sada boksao i u 10 i u 8 rundi, dok je Španjolac boksao uglavnom u 8 rundi, pa se i tu vidi velika šansa za pulskog boksača.

- Koliko smo mogli vidjeti, Landaeta je borac koji od prve runde kreće silovito i vjerujemo kada se ispuše, da moje šanse drastično rastu.

Interesantno je da je Španjolac do sada uglavnom nastupao na domaćem teritoriju, a to je objasnio Ivan Filipović:
- Promoter mu je iz Barcelone, i radi sve da boksa u Španjolskoj, ali on se sprema i trenira uglavnom u kampu na Miamiju. Moram napomenuti da iako gostujemo na njihovom terenu, vjerujem u korektno suđenje, jer su na ovom nivou suci međunarodni i trebali bi biti objektivni.

Na kraju je Ivan Filipović, trener i jednog od najboljih super teškaša Alexandera Dimitrenka, posbno naglasio:
- Moram priznati da sa Mirzom uvijek s ponosom ulazim u ring, jer on u ringu ostavlja cijelog sebe i svoje srce u njemu.

Ronny Landaeta (12-0-0) trenutno je po rankingu 74 boksač u supersrednjoj kategoriji, dok je Bajrektarević 102. Jedna od prednosti pulskog boksača je i to što da sada Landaeta nije boksao ni sa jednim boksačem koji ima rang ispod 300, dok je Mirza boksao da sada i sa Talijanom Stefanom Abatangelom koji trenutno 140., Nijemcom Enrico Koellingom koji je 22., Britancem Martinom Murrayom koji je 8., tako da ima puno veće iskustvo jačih mečeva, a spomenimo još i nekoliko borbi za boksačima ispod 300 rangiranih.

(Dorijan Vrkljan/foto: Manuel Angelini)

Facebook komentari