Run for Teran danas u Šišanu

ŠIŠAN, SUBOTA, 25. SVIBNJA OD 16 SATI
Ove subote u Šišanu započinje novi ciklus trčanja u prirodnom okruženju nezaboravnih pitoresknih krajolika južne Istre u kombinaciji sa konzumacijom izvornih domaćih proizvoda. Naime, u Šišanu 25. svibnja 2019. od 16 sati sljubljuju se vino i trčanje. Start utrke koja se može trčati pojedinačno ili u štafeti je iz centra Šišana. Duljina staze je cca 8 km, a ovo je treća godina održavanja.

Lokacija degustacijskog i zabavnog dijela manifestacije gdje će proizvođači Terana nuditi svoje vino po promotivnim cijenama i chef Dule iz Vela Nere/Bodulka pripremati delicije koje uključuju Teran, nalazi se u samom centru Šišana na zelenoj površini blizu crkve, na Giardinu.
Nakon podjele nagrada, slijedi druženje uz Sandro&Sasha lounge jazzy music (DJ-live act sax & el.guitar) i vrhunska vina.

Na tiskovnoj konferenciji trku Run for Teran su najavili Natali Palko Zirdum iz TZ LIžnjan, Nada Prodan Mraković, pročelnica Upravnog odjela za turizam IŽ, Tomislav Pranjić, inače organizator Medulin craft beer festivala a koji je zadužen za iće i piće, dok je Damir Popović zadužen za samu utrku.

Nakon što je Natali Palko Zirdum u kratkim crtama objasnila što nas sve očekuje, Tomislav Pranjić je istaknuo da on i njegovi suradnici vole se igrati s vinom i pivom, tako da će to prenijeti i na Run for Teran, gdje će se čaša od 1,5 dcl Terana prodavati po 10 kuna.

Damir Popović je najavio dužinu staze od 8 kilometra, tj. trčati će se dva kruga po 4 kilometra po stazi od Trapana prema vinogradu i nazad i vjerojatno po blatu, pa je potrebno imati i adekvatnu opremu, iako će staza po njemu biti prava, lijepa trim staza.

Nada Prodan Mraković je rekla da je mjesec svibanj pravi mjesec vina, pa tako nakon Vinistre, Wine and walk, šetnji vinskim cestama, kreće i ova Run for Teran, a tim manifestacijama želi se motivirati turiste da dođu u tom periodu, a baš te eno gastro manifestacije postaju sve popularnije. i po njoj Run for Teran može samo rasti.

(rex)

Facebook komentari