Najavljena 14. regata Labinska republika

SUBOTA, 18. SVIBANJ, U RABAČKOM AKVATORIJU
Već tradicionalna, četrnaesta Regata Labinska republika održat će se u rabačkom akvatoriju u subotu 18. svibnja 2019. Predviđen je jedan navigacijski plov na ruti od Rapca do Plomina i Sv. Marine. Na rabačkoj rivi, regatu će popratiti i bogati sportsko-zabavni program, koji će se zaključiti koncertom Jailbreak Guns'n'Roses real tribute banda u večernjim satima.

Start Regate Labinske republike predviđen je u 11,00 sati kada će posade krenuti na navigacijsko jedrenje na ruti Rabac - Plomin - Rabac - Sv. Marina - Rabac. Po prvi put će na regati sudjelovati i jedrilice klase Seascape, koje će svojom spektakularnom pojavom još dodatno ovjekovječiti ovu veličanstvenu sportsku menifestaciju u rabačkom akvatoriju.

Po završetku regate uslijedit će proglašenje pobjednika u šatoru na rabačkoj rivi te zabavni program do ranih jutarnjih sati. S početkom u 16,00 sati na repertoaru je program Labin Zdravi Grad, a potom će rabačku rivu uzdrmati plesni studio Move me i Il Movimento u plesnim ritmovima zumbe.
Nastup rock grupe Jailbreak predviđen je u 22,00 sata. Jedriličarski klub Kvarner iz Rapca vas, kao organizator, i ove godine poziva da, uz puno dobre zabave i povoljan vjetar, popratite ovogodišnji veličanstveni spektakl. Generalni sponzori regate su već dugogodišnji sponzor Valamar Riviera d.d., te Stanić d.o.o., Valamar Riviera d.d., inače, već dugi niz godina, zajedno s Jedriličarskim klubom Kvarner sudjeluje u realizaciji ove vrijedne manifestacije, koja je prepoznata kao na lokalnoj razini, tako i u regionalnim razmjerima.

„Iznimno nas veseli što smo dio ovog vrijednog sportskog događanja, 14. regate Labinske Republike. Osim po vrhunskom sportskom natjecanju, ova je regata poznata i po odličnoj zabavi i omiljeno je mjesto okupljanja brojnih jedriličara Istre i Kvarnera. Dugogodišnje sudjelovanje Valamara kao partnera regate, odraz je našeg kontinuiranog ulaganja u brojna sportska događanja u svim našim destinacijama, čime obogaćujemo turističku ponudu i podižemo konkurentnost destinacija, u sezoni i izvan sezone.

Rabac je prepoznat među sve brojnijim gostima kao važna destinacija za outdoor aktivnosti. Ponosni smo što je tome doprinijelo otvorenje našeg Bike Centra Rabac, koji je vodeći bike centar u Hrvatskoj s kompletnom ponudom za bicikliste, profesionalnim i rekreativnim biciklistima ili aktivnim obiteljima. Upravo su atraktivni sportski sadržaji poput ove regate od iznimne važnosti za razvoj destinacije i s ponosom nastavljamo biti dio ove vrijedne manifestacije.“

Izjavila je Klaudija Verbanac, direktorica hotela Allegro i Miramar. Regata Labinska republika boduje se za Kup Hrvatskog primorja i Kup Istarske županije i jedna je od najposjećenijih regata za klasu krstaš na području Istre i Kvarnera.

(rex)

Facebook komentari