Najavljen bogati program Porečkog ljeta

PLESNE VEČERI, KLAPE, KONCERTI, STREET ART I ZA KRAJ "GIOSTRA"
U Turističkoj zajednici Poreča, u petak 3. srpnja održana je konferencija za tisak, a direktor Nenad Velenik nastupio je u ulozi "promotora" i najavio niz kulturnih zbivanja pod zajedničkim nazivom "Porečko ljeto 2009" koja će se zbivati na ulicama, obalama i trgovima grada Poreča, a namijenjena su svima i građanima i turistima. Grad je oduvijek najbolja scenografija za kulturna događanja na Mediteranu, a Poreč kao hrvatski lider turizma i ove godine nudi raznoliki meni. No, ima i novina, a to su sve brojniji nastupi mladih porečkih kreativnih grupa.
Sve započinje u ponedjeljak 6. srpnja, kada će utihnuti zvuci i ritmovi sa 9. Mediteranskog susreta folklora "Zlatna sopela" i to interaktivnom plesnom večeri na Trgu slobode.
Latinoamerički ritam - Salsa - građanke i građani Poreča i turisti komunicirat će međunarodnim jezikom - plesom.
U utorak 7. srpnja i narednog dana 8. srpnja, na Trgu slobode odvijat će se Festival klapa, a nastupaju klape iz Istre i Kvarnera: klapa "Opatija", "Teran" i "Teranke", Volosko, ženska klapa Hreljin i klapa "Motovun".
Program:
06.07. Trg Slobode - Večer Salse
07.07. i 08.07. Trg Slobode - Festival klapa - Klape Opatija, Teran i Teranke, Volosko, Ž. klapa Hreljin, Motovun
10.07.-12.07. Dvorana Žatika - Davis Cup susret između Hrvatske i SAD-a
11.07. Trg Slobode - Latino Dance Show, Najbolji plesni parovi Europe u latino plesovima ali i u drugim stilovima kao što su Hip Hop, Jazz, Akrobatski Rock and Roll, Break Dance ... 14.07. Trg Slobode - Plesna večer sa DND-om i USB-om
16.07. Trg Marafor - Jazz koncert - Jasmina Makota trio (USA) Jasmina Makota je oduvijek imala strast prema soul i jazz glazbi. U dobi od 7 godina učila je svirati violinu, pjevala je u zboru, te je bila jedan od najmlađih polaznika solfeggio satova u glazbenoj školi. Nakon odlaska u Ameriku, sa 9 godina krenula je na satove pjevanja i gitare. Dobila je glavnu ulogu u operi Sveučilišta Northwestern, a sa 12 godina bila je primljena u prestižni Chicago Chidren´s Choir te, nakon toga, i u Liric Opera of Chicago. Nastupala je na raznim festivalima, koncertima te kazalištima u Illinoisu te cijelom Midwestu. U periodu od 14. do 16. godine pjevala je prateći vokal u poznatom irskom bendu Kiltartan Road i tako proputovala čitav sjeverozapadni dio Sjedinjenih Američkih Država. Komponira pjesme i redovito nastupa u Hrvatskoj i u SAD.
Robert Palos je gitarist i kompozitor čiji se stil temelji na jazzu te na melosu koji prizilazi njegovog balkanskog podrijetla. Diplomirao je na Sveučilištu Columbia u Chicagu gdje je učio kod prestižnog jazz gitarista Franka Dawsona. Mentori poput Franka Dawsona bili su izuzetno značajni u razvoju njegovog jedinstvenog gitarskog stila. Član je bendova - ODE, Eyes Manouche i Dr. V. Robert trenutno radi na svom solo prvijencu.
Adis Sirbubalo je počeo sa 9 godina svirati harmoniku. Pohađao je Srednju glazbenu školu u Sarajevu, gdje je i maturirao u kategoriji klasične izvedbe. Krajem ´90-tih odlazi u USA, gdje je 2007. godine diplomirao uz pohvale na glazbenom Sveučilištu Columbia u Chicagu. Surađivao je sa najboljim jazz glazbenicima, kao što su, između ostalih: Eddie Gomez, Christian McBride i Chuchito Valdes. U dva je navrata bio nagrađen za najbolju solo izvedbu na Elmhurst i Notre Dame jazz festivalima. Također, nastupa sa bendovima - ODE, Eyes Manouche, Greta Pope Entertainment, ali i kao član harmonikaškog jazz trija.
19.07. Trg Slobode - Večer Salse
21.07. Gradska Riva - Rock koncert - Blue Jeans the Band
23.07. Trg Slobode - Plesne večeri sa udrugom MOT 08
25.07. Trg Slobode - Dobro ugođena večer - Puhački orkestar iz Velike Britanije - „Hampshire County Band" http://www.hcyb.com/honours.htm  
Puhački orkestar iz engleskog okruga Hampshire osnovan je 1963. godine, a čine ga 50-ak izuzetno talentiranih školaraca, glazbenika. Riječ je o bendu koji postiže zavidne rezultate u Velikoj Britaniji, a tijekom godine nastupa diljem zemlje, uključujući i famozni Royal Albert Hall u Londonu. 1997. godine bend je proglašen tzv. „National Youth Brass Band Champions of Great Britain". Ove godine orkestar će u srpnju nastupiti diljem Hrvatske. Glazbeni ravnatelj benda je Jock McKenzie.
26.07. Trg Slobode - Nastup folklornog ansambla „Lado"
29.07. Trg Slobode - Plesne večeri sa udrugom MOT 08
30.07. Gradska Riva - Basket Tour Project - cjelodnevno natjecanje u košarci po sistemu 3 x 3
01.08. Trg Slobode - Jazz koncert - U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta i Turističke zajednice Poreč - 01.08 na Trgu Slobode s početkom u 21 sat nastupiti ce izvrsna jazz pjevačica GWEN HUGHES QUARTET (USA., SLO, HR, IT) sa svojim Europskim quartetom . Ova poznata i nagrađivana ( Grammy Award) jazz izvođačica na turneji je ove godine u Europi i koncertirati će pjesmama sa svog najnovijeg albuma.
04.08. Trg Slobode - Večer Salse
05.08.-12.08. Porečki trgovi - Street Art Festival
15.08. Trg Slobode - Koncert i večer Salse
16.08. Trg Slobode - Latino Dance Show, Najbolji plesni parovi Europe u latino plesovima ali i u drugim stilovima kao što su Hip Hop, Jazz, Akrobatski Rock and Roll, Break Dance ... 18.08. Gradska Riva - Rock koncert - Blue Jeans the Band
21.08. Trg Marafor Etno večer - Franko Krajcar i Indivia Band
25.08. Trg Slobode - Plesne večeri sa udrugom MOT 08
27.08.-29.08. Gradska Riva - Turistička fešta - 24 sata
03.09. Trg Slobode - Plesne večeri sa udrugom MOT 08
05.09. i 06.09. - Međunarodni plivački maraton „Porečki Delfin" uz DND, MOT 08 i Blue Jeans the Band
12.09. i 13.09. Trg Slobode i ulice Poreča - Povijesni festival Giostra 2009
27.09. Gradska Riva - Program povodom Svjetskog dana turizma

Facebook komentari