Najavljen 5. regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije

FORUM ĆE SE ODRŽATI U PETAK, 16. VELJAČE U DOMU HRVATSKIH BRANITELJA
U Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Pula danas je održana konferencija za medije povodom 5. Regionalnog foruma obiteljskog smještaja Istarske županije koji će se održati u petak 16. veljače u pulskom Domu hrvatskih branitelja.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković naglasila je kako je važno da dionici koji se bave smještajem u Istri zajedno kreiraju i upravljaju ovim važnim segmentom, te dakako nadograđuju svoju ponudu kako bi bili konkurentniji i kvalitetniji. „Upravo zato organiziran je forum kojim želimo pružiti niz korisnih informacija privatnim iznajmljivačima kako bi dobili svježe informacije, obnovili svoju ponudu, uvidjeli koji su trendovi u svijetu te podigli kvalitetu ponude.“

Cilj HGK kada se, skupa sa Turističkim zajednicama, krenulo u inicijativu okupljanja i prepoznavanja potencijala obiteljskog smještaja, bio je prepoznati koliko je velik segment njihove usluge i potencijal za plasman hrvatskih proizvoda (od opremanja smještajnih kapaciteta do usluga koje se nude u njihovim kapacitetima). Prema riječima predsjednice HGK Županijske komore Pula Jasne Jaklin Majetić, ovakvi oblici regionalnih foruma za osnovni cilj imaju međusobno umrežavanje svih pružatelja usluga u obiteljskom smještaju, njihovu edukaciju prema onome što je u trendu i predstavljanje inovativnih proizvoda, te kreiranje više razine usluge u obiteljskom smještaju koje će biti destinacijski atraktivne.

„Gotovo 50% ukupnog smještaja otpada na obiteljski smještaj, što u brojkama iznosi preko 92.000 smještajnih jedinica cijele Hrvatske“ nadovezala se direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj objasnivši kako se broj kapaciteta privatnih smještaja u Puli od 2012. godine udvostručio, pa tako trenutno postoji preko 2000 privatnih iznajmljivača.
(Rex)

Facebook komentari