Načelnik Medulina donio je tri nove Odluke vezane uz mjere zaštite

ODLUKE SE ODNOSE NA OBUSTAVU RADA VRTIĆA, NAČIN POSTUPANJA TRGOVAČKIH CENTARA TE NA UGOSTITELJSKE OBJEKTE
Načelnik Općine Medulin donio je tri nove Odluke vezane uz mjere sprečavanja širenja zaraze novim koronavirusom COVID – 19-. Donesene Odluke odnose se na obustavu rada svih Dječjih vrtića na području općine Medulin, na način postupanja trgovačkih centara i trgovina hranom i živežnim namirnicama te na ograničenje rada ugostiteljskih objekata.


ODLUKA O POSTUPANJU TRGOVAČKIH CENTARA I TRGOVINA HRANOM I ŽIVEŽNIM NAMIRNICAMA

ČLANAK 1. Nalaže se svim trgovačkim centrima i trgovinama hranom i živežnim namirnicama na području Općine Medulin da se do 14. travnja 2020. pridržavaju svih mjera koje je potrebno poduzeti u svrhu sprečavanja širenja epidemije bolesti koronavirusa COVID-19, a posebno je važno:
- ograničiti broj ljudi koji su istovremeno prisutni u centru tako da se na ulazu, regulira broj osoba koje istovremeno ulaze u centar,
- ispred blagajni na pod staviti oznake razmaka od jedan (1) metar,
- omogućiti da radi što veći broja kasa radi veće protočnosti.
ČLANAK 2. Svjetska zdravstvena organizacija je dana 11. ožujka 2020. godine proglasila pandemiju koronavirusom, a Ministar zdravstva Republike Hrvatske je službeno proglasio epidemiju u Republici Hrvatskoj isti dan.
S obzirom na to da je sprječavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 od interesa za
Općinu Medulin, potrebno je poduzeti mjeru iz članka 1. ove Odluke.
ČLANAK 3. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

ODLUKA O OGRANIČENJU RADA U UGOSTITELJSKIM OBJEKTIMA

ČLANAK 1. Ograničava se radno vrijeme od 06:00 do maksimalno 18:00 sati, ugostiteljskim objektima na području Općine Medulin iz skupina:
- „Restorani“,
- „Barovi“ iz skupine „Barovi“ koji zadovoljavaju uvjete za rad noću sukladno posebnim propisima,
- „Objekti jednostavnih usluga“.

ČLANAK 2.

Svjetska zdravstvena organizacija je dana 11. ožujka 2020. godine proglasila pandemiju koronavirusom, a Ministar zdravstva Republike Hrvatske je službeno proglasio epidemiju u Republici Hrvatskoj isti dan.
S obzirom na to da je sprječavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 od interesa za
Općinu Medulin, potrebno je poduzeti mjeru iz članka 1. ove Odluke.
ČLANAK 3. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se do 14. travnja 2020. godine.

 

ODLUKA O OBUSTAVI RADA SVIH DJEČJIH VRTIĆA NA PODRUČJU OPĆINE MEDULIN

ČLANAK 1. Nalaže se obustava rada SVIH dječjih vrtića na području Općine Medulin (neovisno o osnivaču) od 13. ožujka 2020. do 14. travnja 2020., sukladno preporukama Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, Zaključaka stožera civilne zaštite Istarske županije od 10. ožujka 2020. godine i Smjernica za postupke vezano uz aktualnu situaciju širenja COVID-19 virusa.
ČLANAK 2. Svjetska zdravstvena organizacija je dana 11. ožujka 2020. godine proglasila pandemiju koronavirusom, a Ministar zdravstva Republike Hrvatske je službeno proglasio epidemiju u Republici Hrvatskoj isti dan. Na sjednici Vlade Republike Hrvatske 12. ožujka 2020. godine najavljena je nova mjera suzbijanja širenja koronavirusa kojom se preporučuje odgoda ili ograničavanje okupljanja s više od stotinu ljudi. S obzirom na to da je sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti od interesa za Općinu Medulin potrebno je poduzeti mjeru obustave rada dječjih vrtića.
ČLANAK 3. Tijekom razdoblja trajanja mjere iz članka 1. ove Odluke, roditelji su oslobođeni plaćanja mjesečne subvencije za program predškolskog odgoja.
ČLANAK 4. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.

(REX)

Facebook komentari