Na umaškom turniru izložen jedan od najpoznatijih sportskih pehara

TEŽAK JE VIŠE OD 100 kg
Jedan od najpoznatijih trofeja u svijetu sporta, namijenjen osvajaču Davis Cupa, u petak je “gostovao" u Social Areni na Plava Laguna Croatia Openu. Ovo je drugi put da je masivni trofej, težak više od stotinu kilograma, izložen na turniru, jer je i 2006., u godini nakon što je Hrvatska u Bratislavi prvi put osvojila titulu, također bio u Stella Marisu.

“Izuzetno mi je drago da smo u Umagu, u gradu tenisa, te da smo na ovaj način povezali ATP turnir i Davis Cup. Čestitam organizatorima Croatia Opena na vrijednoj obljetnici, a za HTS je ovaj turnir izuzetno bitan, jer mladi igrači ovdje osvajaju svoje prve ATP bodove i praktički polako iskoračuju u svoj profesionalni život”, rekla je Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza.

Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese je istaknuo: “Sama veličina pehara impresionira i pokazuje koliko je ustvari bilo teško osvojiti ga. Turizam i sport imaju prirodni sinergijski učinak te kroz sport Hrvatska postaje turistički vidljiva zemlja. Zahvaljujući vizionarstvu Slavka Rasbergera, a kasnije i upornosti onih koji su znali turnir održati, Umag i Hrvatska su prepoznati u svijetu po svojem ATP turniru.”

Hrvatska turistička zajednica je također prepoznala koliko je sport važan u prepoznatljivosti Hrvatske. “HTZ već godinama prati ovaj turnir i čestitam gospodinu Slavku Rasbergeru što je ovdje napravio, ali i gospođi Arlen Brozić, na nevjerojatnom entuzijazmu i ljubavi koju iskazuje prema cijelom teniskom  svijetu. HTZ će opet pratiti Davis Cup reprezentaciju i nadam se da će trofej još jednu godinu biti u Hrvatskoj”, rekao je Dubravko Šimenc, voditelj odjela za strateške marketinške projekte pri HTZ-u.

Nakon izlaganja u petak u Umagu trofej se vraća u Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu.

(Rex)

Facebook komentari