Na Tržnici Pula obilježen Svjetski dan zdravlja

UZ TO JE OBILJEŽEN I SVJETSKI DAN BORBE PROTIV ALKOHOLIZMA
U subotu je na Gradskoj tržnici Pula obilježen Svjetski dan zdravlja (7. travnja) i Svjetski dan borbe protiv alkoholizma (1. travnja), gdje su svoje programske aktivnosti predstavili djelatnici i volonteri novo osnovanog Kluba liječenih alkoholičara ''Stvaranje'' u suradnji s Općom bolnicom Pula, Odjelom psihijatrije. Tom su se prilikom djelili promotivni letci s informacijama o liječenju i rehabilitaciji od ovisnosti o alkoholu te su se simbolički djelili zumbuli.

U djeljenju letaka i zumbula u ležernom razgovoru sa sugrađanima uz fritule, sudjelovali su stručni djelatnici Kluba - Ivana Sokolov, socijalna radnica i Snježana Černe, viša medicinska sestra, dr. Staša Stemberga, psihijatar i stručni supervizor u Udruzi uz voditelja Odjela psihijatrije Ivicu Šaina. Važno je napomenuti da su partneri u programskim aktivnostima Gradsko društvo Crvenog Križa - Prihvatilište za beskućnike, uz financijsku potporu Grada Pule.

U sklopu obilježavanja ovih važnih dana, volonterke Kluba - Karmen Mušković i Vana Dominis, imati će u petak 20. travnja dvije edukativne radionice u Medicinskoj i Ekonomskoj školi. Cilj je programskih aktivnosti Kluba senzibilizacija javnosti o problemu ovisnosti o alkoholu, s posebnim naglaskom na mlade. (rex)

Facebook komentari