Na Portarati održana akcija “Sigurno u školu s HAK-om”

350 OSNOVNOŠKOLACA I VRTIĆARACA NAUČILI VAŽNA PROMETNA PRAVILA
Danas je na Portarati povodom početka školske godine održana tradicionalna prometno - edukativna akcija "Sigurno u školu s HAK-om" koju organiziraju HAK i Autoklub Pula-Rovinj u suradnji s Gradom Pula i Policijskom postajom Pula.

Mnoštvo okupljenih mališana, među kojima je bilo mnogo i đaka prvaka koji su prije nekoliko dana krenuli u školske pustolovine, pozdravila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić-Marjanović: "Pohvaljujem ovu vrijednu akciju kojoj je cilj povećanje sigurnosti u prometu i dodatna edukacija djece i mladih o svim opasnostima s kojima se mogu susreći. Također, želim Vam puno sreće u vašem školovanju" poručila je Krizmanić-Marjanović te apelirala na vozače da se ponašaju opreznije u prometu, posebice u vrijeme početka nove školske godine, kada se u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu.

Tajnik Autokluba Pula-Rovinj Marčelo Mohorović zahvalio se svima na odazivu te je pojasnio kako je cilj akcije da se vrtićkoj i prvim razredima školske djece približe prometna pravila u stvarnim prometnim uvjetima.

U sklopu programa "Sigurno u školu s HAK-om" oko 350 pulskih osnovnoškolaca i djece vrtićke dobi imalo je priliku na zabavan način naučiti važna prometna pravila te kako se ponašati u prometu. Uz to, akcijom se senzibilizirala i upozorila javnost, a osobito vozači, na povećani oprez u prometu, jer se svake godine početkom školske godine u prometu pojavljuje veći broj djece koja kreću u školu čime postaju samostalni sudionici u prometu i time predstavljaju potencijalnu opasnost. Pripadnici prometne policije djeci su pokazali kako pravilno prijeći cestu uz pomoć dječjeg semafora i koje najčešće pogreške u prometu treba izbjegavati. Mališanima su uručeni i prigodni pokloni, bojanke i knjige u kojima je na njima pristupačan način opisano kako se sigurno ponašati u prometu.

(Rex/foto:Manuel Angelini)

Facebook komentari