Na Kaštelu održana premijera “Lysistrate 21: Vodimo ljubav, a ne rat”

REPRIZA VEČERAS, NEDJELJA (16.06. U 21 SAT) I PONEDJELJAK (17.06. U 21 SAT)
Sinoć je na pulskom Kaštelu održana premijera predstave "Lysistrata 21: Vodimo ljubav, a ne rat" autora i redatelja Manfreda Schweigkoflera. Prema poznatoj Aristofanovoj komediji „Lizistrata“, Manfred Schweigkofler, redatelj iz Južnog Tirola, na pulskom Kaštelu postavio je rock komediju „Lysistrata 21“ u kojoj su se mogli istaknuti svi akteri ove predstave u produkciji Istarskog narodnog kazališta.

Čini se nevjerojatnim koliko je njegov tekst aktualan i prilagodljiv gotovo 2.500 godina nakon što je napisan. Jedno od osnovnih polazišta velike komedije je upotrebljivost, a malo je tekstova koji su tako prilagodljivi kao Lisistrata. Pokatkad Lisistrata čak nalikuje stand up komediji s malog ekrana.

Spomenimo i same glumce u predstavi: uz Madu Peršić u glavnoj ulozi, tu su još Lara Živolić, Valter Roša, Gala Nikolić, Andrea Lončarić, Mia Krajcar, Mirjana Đan, Linda Kliman, Zoran Kelava, Luka Mihovilović, Domenico Toffetti, Josip Krajačić, Aleksandar Bančić, David Belas, Vedran Šilipetar, Šandor Slacki, Deni Sanković, Rade Radolović, Marko Gašparović, Una Baćac, Ivana Morina i Iva Kovač.

U bendu uživo svirali su Saša Zorkić – gitara, Branko Sterpin – truba, Andrea Rojnić – klavijature, Srđan Kuzmanović – bas gitara i Sebastian Stell – bubnjevi.

(REX/foto Manuel Angelini)

Facebook komentari