Na Karolini u Puli otvoren 20. Obrtnički sajam Istre

OD 12. DO 15. LISTOPADA IZLAŽE 118 IZLAGAČA
Na Karolini u Puli svečano je otvoren 20. jubilarni Obrtnički sajam Istre , a ove godine i 1. Dani energetske učinkovitosti.

Od 12. do 15. listopada na pulskoj Karolini svi će posjetitelji moći pohoditi 20. Obrtnički sajam Istre, na kojem izlaže 118 izlagača.  Organizaciju potpisuje Obrtnička komora Istarske županije, Istarska županija, Grad Pula, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora pula. Pokroviteljstvo drži Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, a glavni je sponzor sajma Istarska kreditna banka d.d. Umag. 53 izlagača dolazi iz Istarske županije, 74 iz ostalih dijelova Hrvatske te 3 iz inozemstva. 51 izlagač su obrti, 29 poduzeća, 23 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, 17 izlagača iz komora, udruženja, te zadruga i udruga. Veseli i brojka od 98 izlagača koji su već izlagali na Obrtničkom sajmu Istre.

Danas, u četvrtak 12. listopada, održat će se u 14.00 sati i Okrugli stol "Kako riješiti proble nedostatka radne snage"?

Sutra, u petak 13. listopada u 18.00 sati će se u Obrtničkom domu Pula održati predavanje Eurokonzaltinga "Bespovratna sredstva za poljoprivredu, ruralni turizam, proizvodne i uslužne djelatnosti ( za obrtnike i poduzeća), te energetsku učinkovitost.

U nedjelju 15. listopada u 12.00 sati se na štandu HGK - Županijske komore Pula , sve do 14.00 sati možete informirati o Znakovima kvalitete Hrvatske gospodarske komore "Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno hrvatsko", dok će se u 16.00 sati podijeliti priznanja i nagrade najuspješnijim izlagačima 20. Obrtničkog sajma Istre.

Uoči dvadesete obljetnice sajma, predsjednik OK IŽ Paliska prisjetio se samih početaka rekavši da je prve dvije godine, 1998. i 1999. održan u Poreču, u sportskoj dvorani Veli Jože.

"Prije dvadeset godina tek smo učili što je sajam, kako ga organizirati i privući posjetitelje i, što je najvažnije, kako našim članovima približiti što je sajam. Nakon prve dvije godine odlučili smo da je najbolje preseliti ga u Pulu, najveći istarski grad, što se pokazalo kao ispravna odluka", kazao je Paliska dodavši kako su Sajam od samih početaka podržale Istarska županija, HGK - Županijska komora Pula i resorno ministarstvo te IKB Umag kao glavni sponzor.

Župan Flego je, pak, istaknuo kako je obrtništvo najvitalniji dio istarskog gospodarstva te usprkos izazovnim vremenima dokazuje kako se upornim radom, kvalitetom i inovativnošću mogu nadići prepreke i dati značajan doprinos stvaranju uspješnije Istre.'Istarska županija u obrtnicima prepoznaje važnu kariku za daljnji rast i razvoj gospodarstva jer upravo oni našem gospodarstvu pružaju dodanu vrijednost i dugoročni prosperitet', rekao je župan Flego

"Istarska županija u obrtnicima prepoznaje važnu kariku za daljnji rast i razvoj gospodarstva jer upravo oni našem gospodarstvu pružaju dodanu vrijednost i dugoročni prosperitet. Pružajući im podršku, osmišljavajući i provodeći poticajne mjere i programe, Istarska županija pokušava olakšati i poboljšati kvalitetu i konkurentnost svojih obrtnika, kao i poticati građane s inovativnim idejama u novim poduzetnim pothvatima.

(rex/ Manuel Angelini)

Facebook komentari