Na ‘‘Hook and Cook’’ festu gošća je food blogerica Jelena Markota

Na ‘‘Hook and Cook’’ festu gošća je food blogerica Jelena Markota-79594

MEDULIN MULO, UTORAK, 11. SRPNJA   
Pošto je reakcija ljudi na prošlogodišnji festival bila odlična, ove godine je odlučeno dodati još koji datum, tako će se ''Hook and Cook'' ove godine održati četiri puta. Kako ne bi dosadili i kako bi uvijek postojao taj neki faktor iznenađenja kao kod prvog festivala, ove godine uvodeno je dosta novosti - tako će na otvaranju 11. srpnaj 2017. gostovati divna mlada kuharica i food blogerica Jelena Markota koja virtualni svijet oduševljava sa svojim super ukusnim i vizualno predivnim jelima. A 08. kolovoza 2017. na mulo u Medulinu stiže chef David Skoko, lokalac, koji isto tako dolazi iz ribarske obitelji i mastermind je kada je u pitanju riba.

25. srpnja i 18. kolovoza su rezervirani za ''Hook and Cook tim'' i njihove kulinarske kreacije. Riba koja se priprema na festivalima friško je ulovljena i lokalna, ako je nisu ulovili Čiči, njegov brat ili tata, onda je od susjeda. U pripremi jela tim se vodi raznolikošću - sa jedne strane tu se javlja tuna, kao relativno moderna namirnica kojoj je popularnost izrazito narasla u zadnjih nekoliko godina, a sa druge strane koristiti se tradicionalna svima poznata namirnica, sardela, ali pripremljena na moderne načine.  

Novost ove godine jest i Pulsko craft pivo Gortan koje će se moći probati ekskluzivno na mulu u utorak 11. srpnja 2017. Ante i Aleksandar krenuli su kuhati pivo u garaži, a ''Hook and Cook tim'' su ih upoznali prošle godine na Beer festu u Medulinu, i kako to biva uz pivo i klopu, sprijateljili su se, te su kasnije razvili poslovnu suradnju koja će obogatiti ovogodišnju ponudu na mulu.

Tko je ''Hook and Cook tim'':

Tim prijatelja različitih pozadina koje veže ljubav prema moru, pecanju i hrani koju su odlučili usmjeriti u projekt Hook and Cook koji predstavlja spoj ribolova, kuhinje i dobre glazbe. Njihova druženja oduvijek se vrte oko stola i eksperimentiranja sa ribom koju Siniša ulovi. Oni nisu profesionalni kuhari, ali obožavaju eksperimentirati sa ulovljenom ribom, tako su svoje prijatelje navikli da se kod Čičija u konobi ili Ivaninoj kuhinjici uvijek nešto sprema i isprobava, a upravo su tu ljubav prema novim jelima i druženjima odlučili dovesti na ribarski mulo u Medulin i to prvi put ovew godine sutra, u utorak, 11. srpnja 2017. (rex)