Na Fažana Media Festu predstavljana knjiga ”Život s Idijotima” & ”Topnički dnevnici” dr. Frica

KRUNO LOKOTAR RAZGOVARAO JE S AUTOROM NENADOM MARJANOVIĆEM
Važnost Fažana Media Festa prepoznali su i u institucijama Europske unije, a kao rezultat toga bilo je predstavljane Europske komisije, Europskog parlamenta i diplomatskog zboga Hrvatske na panelu u popodnevnim satima.
Panelisti okruglog stola „Kako se Europska unija nosi s dezinformacijama i govorom mržnje“ su:

    Ognian Zlatev, voditelj Predstavništva Europske komisije u RH.
    Violeta Simeonova Stančić, voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.
    Nj.E. Diana Helen Madunic, Veleposlanica Kraljevine Švedske u Hrvatskoj.

Okrugli stol moderirala je Rima Joujou-Deljkić, voditeljica odjela za novinstvo i medije, a rad jezik je engleski. U petak se održao i prvi dio radionice „Kako odgovoriti na govor mržnje“. Radionicu su vodili Eline Jeanne (MDI London),a koja je okupila profesorice i profesore novinarstva iz šest zemalja Zapadnog Balkana.
 

U 18 sati održalo se  predstavljanje knjiga ”Život s Idijotima” & ”Topnički dnevnici - PUNK Pula nakon korone” u kojem je Kruno Lokotar razgovarao s autorom Nenadom Marjanovićem - dr. Fricom.


U 19 sati o različitostima su govorili: Emeritus Professor Nigel Osborne, Mia Šimić (mag.psych) i Dominik Janović (novinar).  Nakon projekcije dokumentarnog filma „Erik“ koji se održao u 20 sati, ispred MMC-a Fažana održao se koncert bivših korisnika Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula s kojima su nastupali Mitar Gavočanov i Clea Simić Friend.

(rex)

Facebook komentari