Na Bunarini promovirana ‘‘Kuharica pod jedrima’’ Budimira Žižovića

''KUHARICA POD JEDRIMA'' JE NOVA KNJIGA RECEPATA
Iz tiska je izašla nova knjiga recepata ''Kuharica pod jedrima'', autora Budimira Žižovića, a promocija je održana na omiljenom autorovom mjestu Bunarini. 

Budimir Žižović, novinar, pjesnik i kulinar, dosad je objavio dvije knjige iz kulinarstva: Kuharica na Plavom valu i Istarska domaća zimnica. Vodio je brojne radijske i televizijske emisije s tematikom o hrani. Pisao u novinama i na portalima gastronomske eseje. Od početka devedesetih godina, u prošlom stoljeću, osnovao je i vodio cijeli niz kulnarskih priredbi u Istri, a još uvijek su aktualne, Ucvirkenfest i Škola soljenja sardela, u Puli.

U knjizi uz autorske natuknice, ima 150 naputaka i prijedloga kako i što kuhati na brodu, ali i doma. Riječ je uglavnom o jednostavnim jelima s mirisima i okusima mora, proizašlim iz njegova dugogodišnjeg iskustva kuhanja na moru i kopnu.

Spomenimo da je u programu prezentacije nove knjige, autor i demonstrirarao i pripravljanje jednog jela.

(rex/foto Elvis Malagić)

Facebook komentari