Na 8.Choco & Wine Fest u Brtonigli kreirana haljina od čokolade

Na 8.Choco & Wine Fest u Brtonigli kreirana haljina od čokolade-104064

UZ  GASTRONOMSKI DOGAĐAJ ODRŽAN JE I ADVENTURE TREK
Vikend nakon Valentinova, u Brtoniglu je doveo izuzetno veliki broj posjetitelja, koji su uživali u dva izvrsno organizirana događaja.
Prvi na redu bio je 10.Brtonigla Adventure Trek kojeg su činile tri utrke različite dužine i intenziteta: Fun & Run (11km), Challenger (25km) i Ultra (40km) koje su za cilj imale dolazak u Brtoniglu. Posebno zanimljiva bila je najzahtjevnija utrka čiji start je bio u Sloveniji i za koju je bio uspostavljen posebni privremeni granični prijelaz.

Sveukupno je na trima orijentacijskim utrkama sudjelovalo skoro 300 natjecatelja, među kojima za najbolje pozicije izborili su se sljedeći natjecatelji:
ULTRA (ukupni poredak)
1.Mauricio Križmanić
2.Bojan Jevševar
3. Klemen Udovič
CHALLENGER (ukupni poredak)
1.Dražen Gadžić
2.Ervin Radulović
3.Martin Čotar
FUN & RUN (ukupni poredak)
1.Marin Babnik
2.Ivan Diklić
3.Luka Skocaj

Istoga dana, u Brtonigli je započeo dvodnevni događaj koji sljubljuje čokoladu i vino. Riječ je o osmom izdanju Choco & Wine Festa, na kojemu je sudjelovalo dvadesetak izlagača, ponudivši prisutnima nezaboravno iskustvo čokoladnih proizvoda i vrhunskih vina.
Čokolada se i ove godine spojila s umjetnošću, pa su tako Klara Rabenseifner Miljević i Georgette Yvette Ponte izrađivale haljinu od čokolade, za koju su proizvele stotinjak dekoracija i upotrijebile nekoliko kilograma navedene slatke namirnice. Iako je krajnji cilj bio da jedna od navedenih autorica obuće haljinu i u njoj prodefilira, do toga nije došlo zbog neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine, koja u slučaju nošenja i dodatne topline ljudskoga tijela, bi izazvala otapanje čokolade i raspad kreacije. Performans izrade navedenog remek djela bio je pod vodstvom Marine Prijatelj, koja je ujedno vodila stručnu radionicu gdje su se izrađivale praline – sfera bomboni u bojama i okusima četiri zemlje.

Svoj doprinos dao je i Vili Radonić iz Pule (poduzeće VR choco art) prezentirajući izradu pralina, a ujedno proizvevši i ukrasivši veliko čokoladno jaje visine 80cm. Neizostavno je bilo i prisustvo Dragice i Igora Lukina iz Ville Soši, koji su mališane animirali i zabavljali uz Choco Show, gdje su djeca kreirala čokoladne muffine i ostalo. Osim događaja u romantičnom šatoru, koji je pomno odabran kako bi prikazivao svojevrsni nastavak „Dana zaljubljenih“, zanimljivo je bilo i izvan njega budući da pred samim ulazom nastupio je Acoustic Live Music „On Air“, a ujedno su se nudili i drugi proizvodi na vanjskim štandovima.
Prepun šator ljudi i besprijekorna organizacija u konačnici su rezultirali još jednim vrlo uspješnim izdanjem Choco & Wine Festa.

(REX)