Na 15. danima mladog maslinovog ulja kušajte Teraboto

DANI MLADOG MASLINOVOG ULJA, 15. – 17. STUDENOG U VODNJANU
Vodnjan slavi mlado maslinovo ulje i donosi svake godine jednu posebnu, drugačiju priču koja je prepoznatljiva ne samo u Istri i Hrvatskoj, već i diljem svijeta. „Dane mladog maslinovog ulja“ prepoznaju i njezini partneri i prijatelji iz Hrvatske i šire. Na 15. danima mladog maslinovog ulja predstavit će se i Teraboto maslinova ulja i vina.

Kušajte Teraboto mlada ekstradjevičanska maslinova ulja sorte busa, carbonaza i selekcija 9 različitih sorti: bosa, carbonaza, biancera, žižolera, lecino, pendolino, ascolana i frantoio, te teraboto vina: malvazija istarska, merlot, teran i muškat žuti.

Na 15. Danima mladog maslinovog ulja predstavit će novi vizual koji i dalje crpi inspiraciju u Vodnjanu te nastavlja nositi fotografiju koloritnog ulja na platnu s prepoznatljivim motivom vodnjanskog zvonika. Slika je nastala na jednom od vodnjanskih ex tempora, a autor slike je slobodni umjetnik dipl. Oec. Denis Puhar. Autor novog vizuala je pulski dizajner Teddy Lee.

Vina i ulja od 2003. godine nose ime Teraboto koje je dobilo ime po toponimu prcele na kojoj se nalazi 3,5 ha vinograda. Vinograd je smješten na sjeveru Vodnjana, kilometar od centra s pogledom prema Brijunima i Vodnjanu. Krase ga 4 višestoljetna kažuna koje rado posjećuju turisti tijekom vinskih tura.

Na Teraboto štandu u Vodnjanu možete pogledati izložbu batik radova Jelene Vojinović Terlević. Batik je vrlo stara, složena, interesantna i zahtjevna tehnika slikanja vrućim voskom i bojama za tekstil koja zahtjeva koncentriranost, pedantnost i strpljenje. Slika se u nekoliko slojeva, bojama i vrućim voskom, tjang tintom i kistovima, premazuje voskom i lomi, a u konačnici se vosak izvlači peglanjem.Slike su nastale na radionicama Batika , Art studia Pula, pod mentorstvom Vesne Jaklin Pantić. Tehnika potječe s dalekog istoka, Indonezije, a od 2009. je pod zaštitom UNESCA.

Bliži se kraj godine, vrijeme blagdana i darivanja Vama dragim ljudima. Teraboto je za Vas pripremio Božićnu ponudu Teraboto vina i ulja. Svi poklon paketi pripremljeni su od autohtonih proizvoda malih lokalnih proizvođača. Prema vlastitim željama možete mijenjati kombinacije proizvoda u paketima, ambalažu poklon paketa kao i vrstu vina.

Za one koji nisu u mogućnosti doći u Vodnjan, a nalaze se u Zagrebu i Karlovcu Teraboto family organizirala je dostavu mladog, upravo prerađenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja, te Teraboto vina i poklon paketa u četvrtak 14.11., 21.11, 05.12, 12.12. i 19.12. 

Više na Facebook i Instagram profilu .

(REX)

Facebook komentari