Mucelli i Rumac u top 15 u prvoj etapi

TOUR OF QINGHAI LAKE
Dvadesetosmogodišnji Španjolac Jon Aberasturi (UKYO) pobjednik je 1. etape velike biciklističke utrke Tour of Qinghai Lake koja se vozi širom tibetske visoravni u Kini. On je u završnom sprintu 153 kilometara duge etape, koja se vozila od Ledua do Xininga, u kojem je sudjelovao veliki broj vozača bio sretniji i spretniji od Srbina Dušana Rajovića (Adria Mobil) i Grka Georgiosa Bouglasa (Gansu Bank) te za dužinu bicikla pobijedio i obukao žutu majicu vodećeg u ukupnom poretku. U velikoj skupini vozača u cilj su ušli i svi vozači pazinskog Meridiana Kamena od kojih je najbolji bio Talijan Davidde Mucelli na 14. Mjestu, dok je jedno mjesto bio slabiji najbolji Hrvat Josip Rumac (Synergy Baku).

U izuzetno ravničarskoj etapi, koja je od brda imala samo jedan cilj i to onaj najniže kategorije, sve je bilo mirno do 50 kilometra kada su se na bijeg odlučili Talijan Jacopo Mosca (Wilier Triestina), Belgijanac Gertjen De Vos (Start WaXes) i Turčin Nazim Bakirci (Torku Sekerspor) te se u u svom naumu skoro i uspjeli. U jednom su trenutku imali i više od šest minuta prednosti, ali je uvidjevši da je vrag odnio šalu, peleton silno ubrzao te su bjegunci uhvaćeni 10 kilometara prije cilja. Dan ranije priređeno je veličanstveno otvorenje utrke na kojem je bilo više od 50 tisuća gledatelja.

Rezultati 1. etape Ledu – Xining (153 km, 43.507 km/h): 1. Jon Aberasturi (Špaa, UKYO) 3:31:00, 2. Dušan Rajović (Srb, Adria Mobil), 3. Georgios Bouglas (Grč, Gansu Bank), 4. Eduard Michael Grosu (Rum, Nippo Vini Fantini), 5. Liam Bertazzo (Ita, Wilier Triestina), 14. Davide Mucelli (Ita, Meridiana Kamen), 15. Josip Rumac (Hrv, Synergy Bacu), 26. Emanuel Kišerlovski (Hrv, Meridiana Kamen), 37. Radoslav Rogina (Hrv, Adria Mobil), 39. Gianfranco Visconti (Ita, Meridiana Kamen), 42. Bruno Maltar (Hrv, Meridiana Kamen), 72. Mateo Franković (Hrv, Meridiana Kamen), 94. Matteo Rabottini (Ita, Meridiana Kamen), 106. Uroš Repše (Slo, Meridiana Kamen).

(rex/Robi FONOVIĆ)

Facebook komentari