Morski biolog na jedan dan

RADIONICE 13. SRPNJA, 3. KOLOVOZA I 7. RUJNA U POREČU
Oduvjek su Vas zanimali odgovori na pitanja: „Jesu li spužve biljke ili životinje?“, „Zašto priljepak izgleda kao školjkaš a zapravo je puž?“, „Kako cvjetaju biljke ispod morske površine?“ i „Zašto se danas pojavljuju brojne strane invazivne vrste?“ - onda su radionice morske biologije pravo mjesto za Vas.

U organizaciji Centra za invazivne vrste s Instituta za poljoprivredu i turizam, na porečkim plažama će se ovo ljeto odvijati druženje i edukacija o najčešćim vrstama koje nastanjuju Jadranskom more. Pod vodstvom biologinja dr.sc. Barbare Sladonje i mag.oecol. Mirele Uzelac te vrijednih volontera, svi zainteresirani moći će zaroniti u obližnji plićak i naučiti prepoznavati česte vrste zelenih i smeđih algi, bodljikaša, školjkaša, spužvi, rakova ali i štetnih invazivnih vrsta.

Radionice će se održati tri puta i to 13. srpnja na plaži ispod hotela Pical, 3. kolovoza na novoj plaži hotela Materada i 7. rujna kod ljetnog kampa Gradskog kupališta s početkom u 10 sati. Biologinje će za sve zainteresirane biti na plaži cijeli dan a organizirane aktivnosti u sklopu radionica će se odvijati nekoliko puta tijekom dana. Za vrijeme radionica bit će izložen akvarij prepun morskih vrsta te će se odvijati razne tematske igre, puzzle, memory igre i bojanke za one najmlađe. Na kraju, posjetitelji će zaviriti u mikro svijet zelenih algi i zooplanktona uz pomoć vodootpornih papirnatih mikroskopa, Foldscopa, koji ima mogućnost povećanja do čak 140 puta.

S obzirom na ograničen broj slobodnih mjesta, prijave se zaprimaju do popunjenja mjesta na e-mail: mirela@iptpo.hr, na broj telefona: 052 408 328 ili putem društvene mreže Facebook našeg Centra za invazivne vrste. Sve radionice financira Grad Poreč, a sudjelovanje je besplatn. "Za ovu radionicu bit će vam potrebna jedino ljubav prema moru i ako želite zaroniti s nama maska za ronjenje i ručnik za plažu", kažu iz Centra.

(REx) 

Facebook komentari