Mor Roll ostvario suradnju s Banetom iz Songkillersa

USKORO NOVI SINGL - ĐENI
Nakon singlova "Ne razumijemo se" s kojim se široj javnosti predstavio na Dori 2008. i pjesmom "Balada", pulski glazbenik Mor Roll ovih će dana u radijski eter pustiti i svoj treći singl pod nazivom "Đeni". Radi se o laganoj pjesmi, lirskog karaktera i mediteranskog štiha, inače obradi pjesme Olivera Dragojevića iz osamdesetih godina, koja će ujedno najaviti i prvi album istarskog kantautora čija je objava zakazana početkom lipnja za izdavačku kuću Dancing bear.
Album naslovljen "Gori svijet" sadržati će devet pjesama u pop rock maniri s izletima u etno vode, a kao specijalni gost na pjesmi "Help me" pojaviti će se gitarist i pjevač Željko Banić Bane, inače lider popularne zagrebačke grupe Songkillers. Suradnja između pulskog i zagrebačkog glazbenika nastala je tako što je Mor Roll Banetu poslao demo verziju pjesme koja ga je oduševila te je lider Songkilersa pristao da gostuje na albumu u funkciji gitarista i vokalista.
"Pjesma „Help me“ trebala je biti snimljena s kraljem funka Dinom Dvornikom, sve je bilo dogovoreno i spremno za snimanje, ali nas je Dino iznenada napustio. Na pitanje tko bi to umjesto njega mogao izvesti pjesmu, odmah sam se sjetio Baneta, lidera Songkillersa, Dinovog prijatelja i mojeg velikog glazbenog uzora. Odrastao sam na Banetovim pjesmama, posebno na albumu Dina Dvornika "Live in Munchen" gdje je svirao i Bane. Za mene je ta snimka «Biblija» i kruna domaće glazbe i prava antologija hrvatske diskografije, stoga ne mogu opisati kakva je čast što će na mojem debi albumu gostovati upravo Bane", izjavio je Mor Roll. (REX)

Facebook komentari