Monika Udovičić: Neće se ukidati željeznica u Istri…

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE HDZ-a ISTRE – UKIDANJE ŽELJEZNIČKIH LINIJA U ISTRI
Slijedom najave Hrvatskih željeznica o reviziji isplativosti pojedinih željezničkih linija, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je da ukidanja željezničkih linija u Istri neće biti.

“Neke su željezničke linije manje profitabilne, ali su one itekako potrebne. Njima se prvenstveno služe školska djeca, ali studenti, te brojni umirovljenici kojima bi ukidanje ovih linija značajno otežalo obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Ne samo da se željezničke linije u Istri neće ukidati, već će ova Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem započeti gradnju druge cijevi tunela Učka”, izjavila je Monika Udovičić, tajnica Županijskog HDZ-a.

Nakon punog profila istarskog ipsilona, do 2024. bit će završena druga cijev tunela Učka. Sljedeći, jedini logičan, korak koji se nameće jest - željeznički tunel kroz Učku, koji je dugogodišnji san svih stanovnika Istarskog poluotoka.

“Tunel je za nas isto što i Pelješki most za naše sugrađane s juga Hrvatske. O tome se raspravlja još od 1857., a 1993. je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman postavio kamen temeljac za tunel ispod Ćićarije koji bi trebao biti dio buduće jadranske pruge.
Projekt je to na čiju realizaciju čekamo 163 godine. Pravo je vrijeme da iskoristimo sredstva Europske unije koja su nam na raspolaganju, a u podršku Vlade uopće ne sumnjam”, - zaključila je Udovičić.

(rex)

Facebook komentari