MO Stoja: predavanja u okviru projekta Treneri seniori/veterani

UTORAK 19. I SRIJEDA 20. PROSINCA
U okviru projekta Treneri seniori/veterani u utorak 19. i srijedu 20. prosinca 2017. u Mjesnom odboru Stoja održat će se dva predavanja za građane srednje i starije životne dobi.

Prvo predavanje pod nazivom „Važnost tjelesne aktivnosti u srednjoj i starijoj životnoj dobi“ održat će Suzana Grujić Lopar fizioterapeut i Igor Bolković kineziolog. Predavači će na predavanju predstaviti nove načine tjelesnih aktivnosti za zdravlje građana u zajednici koja njeguje zdravo okruženje i u kojoj se unapređuje fizička, psihička i socijalna komponenta zdravlja te podiže kvaliteta života građana srednje i starije životne dobi. Predavanje će se održat u dvorani MO Stoja 19.prosinca sa početkom u 11 sati.

Slijedećeg dana, također u dvorani MO Stoja s početkom u 17 sati Vesna Krajnović, specijalizirani gastronomist, održat će predavanje pod nazivom „Zdravo i posebno za seniore – zdrava i posebna prehrana namijenjena srednjoj i starijoj životnoj dobi“. Predavanje je namijenjeno svima koji se žele hraniti zdravo, a posebno je prilagođeno građanima s posebnim potrebama u prehrani. Na ovom predavanju građani će biti upoznati s jednostavnim načinima kupovanja, pripreme i kuhanja hrane na zdrav i poseban način, saznat će što bi uvijek trebali imati u kuhinji i koristiti dok kuhaju te kako se hraniti zdravo i posebno s malim mjesečnim prihodima.

Projekt Treneri seniori/veterani svojim aktivnostima afirmira zdravlje i zdrave stilove života kao jedan od glavnih razloga blagostanja sveukupnog stanovništva.

Aktivnosti projekta provodi pulska Udruga "Kontakt" u partnerstvu s Košarkaškim klubom Stoja.

Projekt je sufinanciran sredstvima Grada Pule i Istarske županije.

(REX)

Facebook komentari