Mladi informatič​ari iz Labina pokazali kako do novih projekata u IT djelatnost​i

POKRENULI VLASTITI POSAO
Program Republike Hrvatske za poticanje poduzetništva ovih je dana pokazao pozitivne rezultate u gradu Labinu, omogućivši mladim hrvatskim IT stručnjacima ostvarivanje vlastite ideje i partnerstvo s globalnom IT tvrtkom HansaWorld.

HansaWorld tvrtka sa sjedištem u Švedskoj, koja je poznata po tehnološkim inovacijama i investicijama u informacijsku tehnologiju, početkom 2013. godine je pokrenula projekt ostvarivanja partnerstva s mladim hrvatskim IT profesionalcima. Cilj je bio pronaći kandidate, uložiti u njihovo dodatno usavršavanje kroz podršku na konkretnim projektima implementacija i pružiti priliku za zapošljavanje. Ovih dana su se pokazali i prvi rezultati rada na području Istre, uspješnim početkom poslovanja Alvona IT tima. Radi se o trojici IT profesionalaca iz grada Labina, koji su se suočili sa poznatim problemom nedostatka sredstava za uspješno pokretanje vlastite tvrtke. Priliku za ostvarenje svoje ideje su vidjeli u ponudi HansaWorld Adriatic tima zaduženog za mentorstvo i podršku na projektima, a uspješnom početku rada su pomogli i poticaji za samozapošljavanje Republike Hrvatske. Programer poslovnih sustava F. Stanić je izjavio "Već smo duže vrijeme pokušavali s pokretanjem vlastitog projekta, i svaki put su nas spriječili nedostatak početnog kapitala, duge procedure osnivanja i jaka konkurencija. Sretni smo što smo se našli na pravom mjestu u pravo vrijeme i da je HansaWorld Adriatic tim prepoznao potencijal u našim idejama."

Ovaj projekt je samo početak suradnje HansaWorld tvrtke s mladim programerima i poznavateljima poslovnih aplikacija. Također, predstavlja poticaj svim mladima da ne odustaju od svojih zamisli i da uspostave kontakt s grupom koja de im pružiti temelj i priliku za razvoj vlastitog poslovanja. Prva faza projekta će se nastaviti izvoditi kroz sljedećih 6 mjeseci, pronalaskom potencijalnih suradnika i implementacijskih projekata na području cijele Hrvatske. Kandidati će dobiti priliku da predstave svoje ideje, samostalno implementiraju i razvijaju projekte uz stalnu podršku HansaWorld Adriatic grupe. Cilj je pružiti mladim stručnjacima mogućnost usavršavanja na području razvoja poslovnih softvera na konkretnim slučajevima iz prakse. Profitabilnost timova se očekuju već nakon 3 mjeseca od početka rada i pruža dodatne mogućnosti za širenje poslovanja. Uspješni start Alvona IT tima je idealan primjer da se hrvatska IT industrija treba ugledati na primjer skandinavskih poduzeća te usmjeriti pažnju na kadar mladih stručnjaka s iznimno visokim potencijalom za uspješne projekte.

Rezultati jasno ukazuju da se ključ uspjeha na globalnoj razini nalazi u novim i inovativnim idejama koje Hrvatska može ponuditi, ističu iz HansaWorld Adriatic d.o.o. (REX)

Facebook komentari