Mladić (19) iz Gračišća u potjeri zaustavljen s oružjem

NA AUTOMOBIL SAM POSTAVIO REGISTARSKE PLOČICE, A NIJE IMAO NI VOZAČKU
Pazinska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom s područja Gračišća zbog sumnje da je počinio kaznena djela krivotvorenje isprava i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.
Policijski službenici su jučer oko 3 sata, kod benzinske postaje u mjestu Bertoši, pokušali zaustaviti automobil Škoda Felicia, kojim je upravljao 19-godišnji mladić. Nakon što mladić nije postupio po svjetlosnim i zvučnim signalima, policijski službenici su ga ipak uspjeli zaustaviti te su obavljenim provjerama utvrdili da se na vozilu nalaze nepripadajuće registracijske oznake, koje je 19-godišnjak sam postavio dan ranije.  Osim toga, mladić je u vozilu imao bokser i četiri komada streljiva, a vozilom je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje.
Zbog sumnje da je počinio navedena kaznena djela, protiv 19-godišnjaka se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok se radi počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o obveznim osiguranjima vozila u prometu i Zakona o oružju, podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Facebook komentari