Tijelima na cesti protiv tvornice Rockwool-FOTO

NOVI PROSVJED I BLOKADA TVORNICE, POLICIJA ISPITIVALA MOGUĆE ORGANIZATORE 
Kako saznaje RegionalExpress danas oko 18 sati i 30 minuta ispred tvornice kamene vune Rockwool okupili su se nezadovoljni mještani koji  pokušavaju blokirati prilaz tvornici. Oko tristotinjak prosvjednika okupilo se nakon nedavnih događaja koji  predstavljaju kap koja je prelila čašu, posebno  nakon svih tegoba s kojima se svakodnevno suočavaju. Kako saznaje RegionalExpress policija je tijekom dana privela na razgovor nekolicinu mještana koje su „posjetili“ na njihovim radnim mjestima, te su ih nakon završenog razgovora vratili na posao. Među prosvjednicima se moglo ćuti kako je jedan od glavnih ciljeva prosvjeda zaustavljanje rada tvornice, te ukazivanje na institucije koje ne obavljaju svoj posao osim, kako kažu policije koja je jako aktivna po ovom pitanju.
Kako saznajemo iz neslužbenih izvora i inspektorica zaštite okoliša koja je danas posjetila okolicu Rockwoola uvjerila se u stanje koje nije baš najsjajnije te je jednim dijelom svjedočila tegobama s kojima se mještani svakodnevno bore.
U ovim trenucima prosvjednici su blokirali promet na glavnoj prometnici na kojoj se pojavio kamion koji je pokušao krenuti prema tvornici. Međutim snage specijalne policije, njih oko četrdesetak ne dopuštaju prilaz tvornici, a sada su se i uputili prema prosvjednicima koji su doslovno legli na glavnu prometnicu. Na mjesto događanja izašao je načelnik PU Istarske Loris Kozlevac.
Kako saznajemo od reportera na terenu policija nije uklonila prosvjednike nego su ih pustili da nastave s blokadom prometnice, kako je u međuvremenu počela padati kiša izvjesno je da policija računa na umor prosvjednika i na vremenske prilike koje ometaju duže stajanje na otvorenom. Pristup je kasnije onemogućen za još tri kamiona, a nezadovoljstvo raste kako kod prosvjednika tako i kod vozača.
U tvornici se nalaze radnici koji svoju smjenu završavaju u 23 sata. Kako stvari stoje prosvjednici ne odustaju od blokade, te je pitanje što će se dogoditi kada djelatnici Rockwoola budu trebali napustiti svoje radno mjesto i što će biti sa sljedećom smjenom koja bi u pogone Rockwool-a trebala ući do 23 sata.  (N.M./FOTO-SAFET OMEROVIĆ-BASSO)

Facebook komentari