Mješoviti zbor “Joakim Rakovac“ proslavio 40. rođendan

ODRŽAN SLAVLJENIČKI KONCERT U POREČU
Prošlog petka, 12. travnja u Istarskoj sabornici, povodom proslave 40 godina uspješnog djelovanja održan je koncert Mješovitog pjevačkog zbora „Joakim Rakovac“ iz Poreča. Proslava četrdesete obljetnice Zbora započela je već u ožujku  gostovanjem u Izoli u Sloveniji te se nastavila koncertom u Sabornici. Slavlje će se nastaviti nizom događaja tijekom cijele godine do centralne proslave u studenom, kad će se na velikom koncertu objaviti i promovirati  Monografija mješovitog pjevačkog zbora „Joakim Rakovac“ Poreč.

Sudionici koncerta bili su zbor slavljenik te njegovi gosti: Mješoviti pjevački zbor „Mosaico“ ZT ,Poreč; Mješoviti pjevački zbor „Arpa“ ZT, Višnjan; Mješoviti pjevački zbor „San Martino“ ZT, Tar; Ženski zbor „Mendule“ Vrsar;  Moški pevski zbor „Delfin“ iz Izole/Slovenija i pjesnikinja Vesna Cvek koja je pročitala vlastite  stihove s naslovom „Ča se je dogodilo?“.

Koncert uz pozdravnu riječ otvorila ravnateljica Pučkog Otvorenog Učilišta Poreč Snježna Radetić koja je uz svoje prenijela i čestitke gradonačelnika grada Poreča. Predsjednik zbora „Joakim Rakovac“ Rudi Poropat, koji je ujedno i član zbora od samog početka pozdravio je skup i osvrnuo  se na četrdesetogodišnji rad zbora.                                                                                                                                         

Prekrasna dvorana Istarske Sabornice bila je dupkom ispunjena s mnogobrojnom publikom i ljubiteljima zborskog pjevanja. Na kraju koncerta svi dirigenti  primili su zahvalnice i poklon za sudjelovanje na koncertu ,ali i gosti su zboru slavljeniku tom prigodom uručili darove uz čestitke za obljetnicu. Čestitke i buket cvijeća primila je i dirigentica Đeni Dekleva-Radaković za nesebičan rad i brigu o  zboru „Joakim Rakovac“.  Cjelovečernji program vodila je Suzana Rupenović.

Nakon završetka koncerta svi zborovi su se okupili na domjenku te se zajedničko druženje u veseloj atmosferi produžilo još nekoliko sati.

(REx)

Facebook komentari