Mjesec vodnjanske špalete u Pršutarni i stanciji Buršić u Vodnjanu

MJESEC VODNJANSKE ŠPALETE – od 05.04. do 25.04.
Mjesec je vodnjanske špalete u Pršutarni i stanciji Buršić u Vodnjanu. Ova već tradicionalna manifestacija koje se održavala na uskršnji ponedjeljak i ove će se godine zbog situacije s pandemijom, održati u jednom drugačijem obliku kako bi svim  gostima osigurali sigurne uvjete.

Svi zainteresirani moći će, uz obaveznu najavu, uživati u već poznatom tradicionalnom meniju na bazi špalete. Na meniju će biti špaleta „giravolta“ i palenta, špaleta „giravolta“ i fritaja sa šparugama, špaleta „giravolta“ i pljukanci, špaleta u teranu sa fužima i kruh sa špaletom.

Osigurana je velika terasa na otvorenome, a djeca se mogu zabaviti u parkiću na otvorenome.

Na stanciji Buršić brinu se o svim sigurnosnim mjerama kako bi vam pružili ugodan i siguran boravak, te pozivaju sve posjetitelje na pridržavanje mjera.

Nakon uživanja u hrani i piću, iskoristite ostatak dana te ga provedite u ugodnoj šetnji vodnjanskim ulicama, prošetajte najdužom ulicom u Istri, zavirite u najkraću i najužu ulicu, pronađite skrivene vodnjanske crkve, opustite se uz kavu ili možda uz vodnjansko vino, krenite u potragu za mnogobrojnim muralima te svakako posjete jedinstveni Park kažuna.
 
Park kažuna smješten je na samome ulazu u Vodnjan iz smjera Bala. Kažun je danas identitet Vodnjana, ponos ljudi i nepresušnih inspiracija. Umijeće suhozidnje gradnje upisano je na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne baštine čovječanstva. U Parku kažuna prikazane su faze izgradnje, nastanka kažuna. Iz parka kažuna kreću i naše biciklističke staze koje se protežu uz suhozide, maslinike, predivnu prirodnu i kulturnu, skrivenu baštinu (crkve, arheološka nalazišta, lokve).

Više informacija o biciklističkim i pješačkim stazama vodnjanštine pronađite na službenoj stranici TZ Vodnjana http://www.vodnjandignano.com

(rex)

Facebook komentari