Mjere za rasterećenje gospodarstvenika, štednje i opreza

VIJESTI IZ OPĆINE MEDULIN
Obzirom na trenutačnu situaciju epidemije uzrokovane korona virusom COVID-19, Općinski načelnik Općine Medulin uputit će Općinskom vijeću prijedlog izmjena općinskih odluka kako bi se osigurala pomoć gospodarstvenicima na području Općine Medulin koji su obuhvaćeni mjerama ograničenja rada i ponašanja navedenih u odlukama Županijskog stožera civilne zaštite, te Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u cilju rasterećenja gospodarstvenika, očuvanja radnih mjesta i rješavanja problema nelikvidnosti.

Uz mjere pomoći utvrđene na razini Vlade Republike Hrvatske, gospodarstvenicima na području Općine Medulin omogućilo bi se oslobađanje od plaćanja komunalne naknade, oslobađanje od plaćanja poreza na potrošnju, te oslobađanje od plaćanja poreza na korištenje javnih površina za vrijeme trajanja ograničenja rada, a ovisno o daljnjem razvoju i trajanju epidemije razmotrit će se i druge mjere pomoći gospodarstvenicima.

Načelnik Općine Medulin Goran Buić donio je danas, 20. ožujka 2020. godine i Zaključak o mjerama štednje i opreza Općine Medulin, a isti se odnosi i na sve proračunske korisnike, trgovačka društva i ustanove u vlasništvu Općine Medulin.
 Obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju uzrokovanu korona virusom COVID-19 očekuje se smanjenje prihoda Proračuna Općine Medulin za 2020. godinu, te se u cilju uravnoteženja proračuna nalaže štednja u poslovanju, te obustava preuzimanja novih obaveza koje nisu nužne za redovito osnovno poslovanje izuzev poslova koji su već u tijeku i za koje je preuzeta ugovorna obaveza.

(rex)

Facebook komentari