Mirna Rovinj danas izvozi 85 posto svojih proizvoda

OSTVARENI REZULTATI JEDINA SU REFERENCA BOLJE BUDUĆNOSTI MIRNE
U javnosti su se posljednjih dana pojavile mnoge dezinformacije u vezi posljednjih događaja u Mirni Rovinj. Svjesni smo da se iza tih dezinformacija kriju mnogi interesi, ali se ti interesi nikako ne smiju stavljati ispred 250 radnih  mjesta i egzistencije 1000 obitelji koje žive zajedno s Mirnom.

S ciljem potpunog i cjelovitog informiranja hrvatske javnosti, naših zaposlenih, ribara, kooperanata i poslovnih partnera, stoga osjećamo obvezu ponovo pojasniti cijelu situaciju.

Uprava Mirne zajedno sa svim djelatnicima i Genezom kao partnerom u kriznom managementu u posljednjih godinu i pol dana ostvarila je, uspoređujući s dosadašnjim godinama,  rekordne poslovne i proizvodne rezultate te istom količinom energije i vjere namjerava nastaviti i nadalje.

U 2012. godini proizvedeno je rekordnih 20.030.787 komada ribljih konzervi, što predstavlja rast od 20 posto u odnosu na 2011. godinu. Povećana je prodaja na domaćem tržištu za 47 posto,  a prodaja na inozemnom tržištu za 27 posto. Istovremeno poslovni prihodi povećani su na iznos od 65.263.265,00 kuna, što predstavlja povećanje od 27 posto u odnosu na 2011. godinu.

Nadalje, uvedena je druga proizvodna smjena i zaposleno je novih 70 djelatnika. U 2013. godini broj zaposlenih povećan je za konkretnih 35 posto, otkup ribe u 2013. godini za 46 posto, a proizvodnja konzervi za novih 14 posto.

Isto tako važno je naglasiti da se sve obveze prema Državi i svim dobavljačima isplaćuju  na dan valute, a Mirna danas izvozi 85 posto svojih proizvoda.

Ukratko, nakon dugog niza godina gubitaka, u 2012. i 2013. konačno je ostvaren pozitivan rezultat. Ovakvi rezultati danas su rijetkost u Hrvatskoj i pokazuju koliko je odluka o stečaju Mirne u najmanju ruku čudna.

Sve navedeno najbolja je referenca i jasno pokazuju da je proizvodnja i opstanak djelatnosti naš jedini interes.

Ovim putem još jednom pozivamo sve zainteresirane strane kao i Upravu Podravke da hrvatskoj javnosti predoče ponude o kojima se ovih dana priča, a koje mi na žalost još uvijek nismo uspjeli vidjeti.

Na kraju želimo zaključiti da je Uprava Mirne i Geneza dali sve od sebe da do stečaja ne dođe i s ovim navedenim rezultatima borit će se svim zakonskim sredstvima da odluka o stečaju padne u žalbenom postupku. (REX)

Facebook komentari