Mirko Marić i ove sezone u bijelo-plavom dresu

DOGOVORENA DALJNJA SURADNJA MARIĆA I PULE 1981
Košarkaški klub Pula 1981 i Mirko Marić dogovorili su suradnju i u sljedećoj natjecateljskoj sezoni. 23-godišnji bek-šuter u Pulu je stigao u zimskom prijelaznom roku 2017/18 iz zagrebačkog Zrinjevca te je tijekom sezone i pol bio jedan od najkonstantnijih igrača Puležana.

"Iznimno sam sretan i ponosan što ću i treću sezonu nositi dres Pule 1981. Iako sam rođen u Zagrebu i prošao košarkaške selekcije Cedevite, Pulu 1981 smatram svojim klubom i jedva čekam da počnu pripreme za novu sezonu" - izjavio je Marić nakon potpisa ugovora. "Odlučio sam ostati u Istri jer sam upoznat s ambicijama kluba, ljudima u upravi i trenerom. I zbog toga sam uvjeren da će ova sezona biti uspješna. Prošle godine smo se malo zaletjeli s najavama pred sezonu tako da bi u ovu sezonu krenuo s najavom da želimo biti bolji nego prošlu, u svakom segmentu pa tako i rezultatski. Ekipa koja će biti složena bit će mlada, željna uspjeha i dokazivanja".

Podsjetimo, Mirko, sin proslavljenog hrvatskog reprezentativca Ivice Marića, visok je 193 cm i prve je košarkaške korake odradio u Cedeviti. Nakon omladinskog staža seli u Italiju gdje je igrao za Acireale, Unione Basket Padova te Don Bosco Livorno, nakon čega se vratio u Hrvatsku.

(rex)

Facebook komentari