Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo preporuke za rad u uvjetima Covida-19

PREPORUKE ZA PEDAGOŠKU GODINU 2020./ 2021.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je jučer modele i preporuke za rad u uvjetima povezanima s Covidom-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021., kako bi se omogućili što sigurniji uvjeti izvođenja odgojno-obrazovnoga rada.
Dokument je objavljen na mrežnim stranicama Ministarstva.

"Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje nelektoriranu inačicu dokumenta Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021.  u kojemu se predlažu modeli i nude preporuke za odgojno-obrazovni rad i izvođenje nastave u vrtićima i školama", navodi se u priopćenju.

Cilj preporuka su što sigurniji uvjeti za nastavu
Ističe se kako je cilj izrade preporuka osiguravanje što sigurnih uvjeta izvođenja odgojno-obrazovnoga rada uz uvažavanje specifičnosti s obzirom na dob djece i učenika, kao i različitih uvjeta za rad u odgojno-obrazovnim ustanovama. Iz Ministarstva navodi da se ovaj dokument  nadovezuje na mjere koje je predložila Radna skupina imenovana 7. kolovoza 2020. a koje su razrađene u dokumentu HZJZ-a Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. od 24. kolovoza 2020.

Naglasak na zdravstveno-epidemiološku komponentu
"U Uputama (od 24. kolovoza) je naglasak stavljen na zdravstveno-epidemiološku komponentu, a u ovom dokumentu na odgojno-obrazovno (pedagošku). Riječ je, dakle, o komplementarnim dokumentima koji se međusobno nadopunjuju te je za cjelovitost informacija nužno upoznati se sa sadržajem obaju dokumenata. Ako i nakon toga određena pitanja i dalje ostanu otvorena, Ministarstvo će ih s dionicima rješavati kroz dijalog, međusobno uvažavanje i otvorenu komunikaciju", stoji u priopćenju.

(REX)

Facebook komentari