Mini košarkaši Cedevite prvaci Hrvatske u konkurenciji U-11

U FINALU CEDEVITA BOLJA OD ZADRA
U razmaku od dva tjedna Pazinci su bili domaćini mini košarkaša U-9 i košarkaša u konkurenciji U-11. Trodnevne utakmice oduševile su gledatelje. Nakon razigravanja po utakmicama u nedjelju je bio na rasporedu dan za konačni poredak. Grafičar iz Ludbrega za deveto mjesto bio je uspješniji od Borova, a Vindija za sedmo mjesto od Donjeg Miholjca. U istarskom derbiju, bodreni od svojih navijača, vodnjanski i pazinski košarkaši su odigrali utakmicu punu preokreta u kojoj je na kraju Oliva bila uspješnija za tri koša.

Nakon polufinalnih utakmica u kojoj je Cedevita u zagrebačkom derbiju bila uspješnija od Novog Zagreba sa sedam razlike, dok je u dalmatinskom derbiju ŠK Zadar pobijedio KK Split sa šest razlike. U utakmicama za broncu i zlato slatki su bili uspješniji od slanih. Tako je u finalu Cedevita pobijedila Zadar sa osam razlike te Novi Zagreb Splita sa 19 razlike.

Prethodni dan uspješno je održano natjecanje u košarkaškim vještinama poligonu gdje je najuspješniji bio Zadranin Roko Čače, te u šutiranju gdje je također bio najuspješniji član KK Zadar Bruno Baričević. Pehare i medalje su uz Domagoja Šimunovića iz HKS-a podijelili i tajnik Sportske zajednice Patrik Rabar i predsjednik Zoran Bravar, te predsjednik KK Pazin Neven Ćus.

Istarski sudionici su pokazali kontinuitet u plasmanu mini košarkaša. Pazinci su ponovili poredak iz U-9 kada su također bili šesti. Vodnjanci su nakon devetog mjesta u U-9 osvojili peto mjesto u konkurenciji U-11. Ako bi u konkurenciji U-9 i U-11 zbirno bodovali od 10 bodova prvaku i tako redom 9 drugome i dalje najbolji klub u državi je Cedevita slijedi Novi Zagreb, zavidno treće mjesto dijele ŠK Dražen Petrović Šibenik i Pazin, peti je Zadar, šesta je Oliva iz Vodnjana...

Oliva je uvjerljivo dobila Vindiju i Borova, te igrala neizvjesne utakmice sa minus dva koša sa Novim Zagrebom te minus pet koševa sa Splitom.

Pazin je također lijepo na minus devet parirao kasnijim finalistima Zadru i Cedeviti i bez ozljeđenih Androšića i Dausa uz uvjerljive pobjede nad Grafičarem i Donjim Miholjcem.  

Uz Hrvatski košarkaški savez, Grad Pazin sa Sportskom zajednicom grada Pazina i Pazinsportom te KK Pazinom, uspješno je organizirao treći puta redom prvenstvo Hrvatske u mini košarci. Treba istaknuti pazinski trenerski košarkaški dvojac Tanju Ančić i Darija Lukšić potpomognuti predkadetima, kadetima i juniorima KK Pazin. Posebno treba istaknuti vrijednog Robija Ladavac!

(rex)  

Facebook komentari