Miletić: Zajednički cilj nam je 100% zdrava i sigurna Istra

KANDIDAT IDS-a ZA ISTARSKOG ŽUPANA O ZDRAVLJU NA SVJETSKI DAN ZDRAVLJA
Kandidat IDS-a za istarskog župana Boris Miletić danas je u Poreču, na Svjetski dan zdravlja, predstavio drugu točku svog programa koja se odnosi na zdravlje i sigurnost svih građana. To su teme, kazao je Miletić, koje su nam uvijek u fokusu, ali u ovom trenutku, s obzirom na okolnosti, imaju top prioritet.

- Od prošle godine nalazimo se u izvanrednoj situaciji koja, nažalost, i dalje predstavlja prijetnju zdravlju ljudi diljem svijeta. Istra nije izuzetak, ali je primjer brze reakcije, dobro ustrojenog sustava i učinkovite borbe protiv pandemije. To, između ostalog, možemo zahvaliti sustavnom ulaganju u zdravlje, zdravstveni sustav i sustav civilne zaštite Istre. Odlučan sam u tome da se ta ulaganja ne samo nastave, već i povećaju!, kazao je Miletić poručivši:

- Brigu za zdravlje mora pratiti i sustavna briga za kvalitetu života onih koji su najranjiviji i koje moramo posebno zaštititi, a to su naša djeca i naši stariji. Upravo zato, zajednički nam je cilj 100% zdrava i sigurna Istra!

Od brojnih projekta i mjera koje planira provesti u području zdravstva i sigurnosti, kandidat IDS-a za istarskog župana posebno je izdvojio što brži dovršetak preostalih radova, opremanje i ekipiranje nove Opće bolnice Pula te  lobiranje za što kvalitetniju financijsku potporu HZZO-a bolnici.

Uz to, istaknuo je Miletić, otvaramo nove djelatnosti i dalje razvijamo Bolnicu "Martin Horvat" u Rovinju, uz novi sportsko-lječilišni kompleks i Centar za ranu neurološku rehabilitaciju djece. - Grad Rovinj-Rovigno ulaže 60 milijuna kuna u novi sportsko-lječilišni kompleks bolnice namijenjen pacijentima i sportašima, dok Istarska županija te istarski gradovi i općine zajednički ulažu 15 milijuna kuna za uređenje i opremanje Centra za ranu neurološku rehabilitaciju.

Najavio je uspostavljanje Mreže Istarskih domova za starije i Fonda solidarnosti, kojim će se osigurati financiranje izgradnje novih kapaciteta te sufinanciranje smještaja. - Uz razvoj institucionalne skrbi za starije, nastavit ćemo razvijati usluge izvaninstitucionalne skrbi, poput dnevnih boravaka, pomoći u kući, organizacije slobodnog vremena starijih, itd., a time će imati uslugu koja će omogućiti ostanak starijih osoba u njihovom domu čim je dulje moguće.
 
Kandidat IDS-a za istarskog župana Boris Miletić najavio je izgradnju Istarskog centra zaštite i spašavanja te objedinjavanje lokacije žurnih službi u Puli. - Uz novu opremu za istarsko vatrogastvo i civilnu zaštitu podižemo na još višu razinu pouzdanost sustava zaštite i spašavanja i sigurnost građana, gospodarstva i svih djelatnosti u Istri!, naglasio je Miletić.

Za kraj, Miletić je naveo da će županija, u suradnji s lokalnim proizvođačima zdrave hrane, organizirati zdravu prehranu u srednjim školama.

(REX)

Facebook komentari