Miletić: Taj Drljača neće nastupiti za doček Nove godine

PULSKI GRADONAČELNIK REAGIRA NA FACEBOOKU
Zanimljiv status objavio je jutros na svom profilu gradonačelnik Pule Boris Miletić: 'Kratko i jasno – taj lik Drljača neće nastupiti za doček Nove godine. Točka'.
Kako saznajemo radi se o reakciji na najavljeni doček pravoslavne (srpske) Nove godine koja bi se trebala održati 13. siječnja u Domu hrvatskih branitelja.
S obzirom da je Grad Pula pokrovitelj manifestacije, gradonačelnik Pule je nakon saznanja da bi gost trebao biti kontroverzni pjevač Boro Drljača, objavio status kojim je jasno poručio da Grad Pula kao i uvijek do sada osuđuje bilo koju vrstu ekstremizma.

Vezano uz tu temu, u redakciju Regional Express je pristiglo službeno priopćenje Grada Pule koje prenosimo u cijelosti:

'Grad Pula ne podržava gostovanje glazbenog izvođača Bore Drljače

Grad Pula se ograđuje od nastupa glazbenog izvođača Bore Drljače čiji se koncert u organizaciji Zajednice Srba u Istri trebao održati u sklopu proslave dočeka Pravoslavne Nove godine, 13. siječnja 2018. godine.

Iako je organizator najavljene manifestacije neovisna organizacija, odnosno Zajednica Srba u Istri te što prostor Doma hrvatskih branitelja nije u ingerenciji Grada Pule već Ministarstva obrane Republike Hrvatske, pulski gradonačelnik Boris Miletić kontaktirao je predsjednika Zajednice Srba u Istri Miomira Jeremića koji je odustao od nastupa navedenog izvođača.

Grad Pula, poznat u cijeloj Hrvatskoj, ali i širom Europe i svijeta, kao grad liberalnih vrijednosti i uspješne multikulturalnosti, ograđuje se od svake vrste nacionalne isključivosti i vjerske netrpeljivosti koja unosi razdor i nemir među stanovništvo. U skladu s time ne podržava ni gostovanje glazbenog izvođača Bore Drljača koji u svojim pjesmama i izjavama iznosi stavove neprimjerene europskim vrijednostima tolerancije i međusobnog poštovanja te uvažavanja stradanja civila i branitelja u Domovinskom ratu'.
(rex)

Facebook komentari