Miletić primio 12 najuspješnijih pulskih maturanata – VIDEO

'ULAGANJE U ZNANJE JE NAJBOLJE ULAGANJE'
12 najuspješnijih maturanata u školskoj godini 2017./18 svih 12 pulskih srednjih škola danas je sudjelovalo na prijemu kod gradonačelnika Pule Borisa Miletića.

'Ovo je tradicionalan prijem kojim na simboličan način odajemo priznanje najboljim maturantima. Pred vama je novo razdoblje nakon kojeg donosite odluku o svojoj budućnosti. Neovisno o ciklusu obrazovanja, čovjek uči dok je živ, a ulaganje u zdravlje je najbolje ulaganje. Promjene su stalne i treba držati korak sa njima', poručio je Miletić maturantima te naglasio kako je Gradu Puli cilj da svi učenici i studenti imaju mogućnost kvalitetnog života u Puli gdje je sada znatno poboljšan studentski standard, te, za razliku od drugih gradova u Hrvatskoj bilježi pozitivan prirodni prirast.

Podsjetio je da Pula najviše sredstava iz proračuna izdvaja upravo za društvene djelatnosti kroz koje brine za one najmlađe, ali i za građane treće životne dobi i za one socijalno ugrožene građane.

Ravnatelj Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Davor Kliman, ispred ravnateljica i ravnatelja ostalih škola zahvalio je Gradu što obraća pažnju na najbolje učenike, poručio je da su oni nositelji istarskog i pulskog razvoja, te je uz čestitke kolegama i učenicima izrazio nadu da će mnogi maturanti studirati u Puli.

Želju da se današnji maturanti, a budući studenti naposljetku vrate i nađu posao u Puli, izrazila je i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizman Marjanović.

Učenike je zanimao natječaj za stipendije, a neki od njih su sa nama podijelili svoje planove za budućnost. U nastavku popis najboljih maturanata. Više u video prilogu.

NAJBOLJI MATURANTI  2018.

1.    INDUSTRIJSKO OBRTNIČKA ŠKOLA
 Hugo Patrick Vojak , Pula


2.    ŠKOLA PRIMJENJENIH UMJETNOSTI I DIZAJNA
 Lea Mandić, Medulin


3.    ŠKOLA ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE
Indi Rujak, Pula

4.    TEHNIČKA ŠKOLA
Dino Tognon, Pula


5.    GLAZBENA ŠKOLA IVAN MATETIĆ RONJGOV
Monika Popović, Poreč.


6.    EKONOMSKA ŠKOLA
Leana Buršić, Pula


7.    STRUKOVNA ŠKOLA PULA
Nikolina Marjanović, Vodnjan


8.    MEDICINSKA ŠKOLA PULA
Martina Jurišić, Pamići

9.    ŠKOLA ZA TURIZAM, UGOSTITELJSTVO I TRGOVINU
Karin Šćulac, Pula

10.     GIMNAZIJA PULA
Chiara Peruško, Pula
 

11.     DANTE ALIGHIERI
Vita Božac, Marčana

12.     PRIVATNA ŠKOLA JURAJ DOBRILA
David Kostić, Pula


(Piše/Video: Doris Floričić/Foto: Manuel Angelini)

Video vezan uz članak

Facebook komentari