Miletić: Hrvatska je nasilno društvo jer se institucije nemaju hrabrosti obračunati s divljacima

IDS PODRŽAVA INICIJATIVU ZA IZMJENE KAZNENOG ZAKONA
'IDS podržava inicijativu koju je pokrenula Židovska općina Zagreb da se u Kazneni zakon ugradi novi članak kojim bi se kažnjavalo isticanja obilježja nacizma, fašizma, ustaškog i četničkog pokreta ili režima. 

Podsjećamo da je IDS tu inicijativu pokrenuo još 2017. godine kada je naš Klub zastupnika u saborsku proceduru uputio Prijedlog dopune Kaznenog zakona, s istim ciljem,  da se u Hrvatskoj napokon stane na kraj povijesnom revizionizmu i isticanju simbola tih zločinačkih režima.
Nažalost, taj naš prijedlog vladajuća većina drži u ladici 4 godine i odbija ga staviti na dnevni red za raspravu u Saboru!

Nadamo se da ćemo sad, kao dio šire inicijative, uspjeti u zakon ugraditi odredbe koji će konačno na pravi način sankcionirati šovinizam, primitivizam i fašističke ispade svake vrste! Pravosuđe i policija moraju imati jasan i provediv zakonski okvir na temelju kojeg će postupati.

Nasilno društvo je posljedica ignorantnosti institucija, političke proračunatosti i kukavičluka koju će neki ljudi platiti životima! Razina do koje naše institucije mogu ići u politiziranju i kalkuliranju s tim temama je – degutantna. Danas se opravdava ustaški režim, a sutra se svi čude obiteljskom nasilju i strahotama koje, na žalost, pratimo u medijima. To je zatvoreni krug i protiv toga se borimo već godinama. Jedino tolerancija i stroge sankcije protiv nasilnika i svih koji veličaju zločine mogu izgraditi pristojno i uređeno društvo.  Promijenite zakon, prestanite kalkulirati i pokažite konačno malo hrabrosti!', rekao je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

(REX)

Facebook komentari