Milanović: Slušajte vijesti i informacije samo od Vlade i Stožera

NAKON SASTANKA DRŽAVNOG VRHA REPUBLIKE HRVATSKE
Nakon sastanka državnog vrha prvi se javnosti obratio predsjednik Republike Zoran Milanović rekavši da ovom situacijom zapovijedaju Vlada i Stožer.

"Slušajte vijesti i informacije od nadležnih, a to je prije svega predsjednik Vlade i Stožer civilne zaštite. Sve drugo što slušate, možete zanemariti.", - rekao je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, te je riječ dao premijeru Andreju Plenkoviću.

"Potres je bio jačine 5,5 po Rcihteru, najjači u zadnjih 140 godina, koji je bio 1880. godine. Pozivamo sve građane na oprez. Mi ćemo za sada preporučiti da svi budu izvan zgrada. Nema potrebe za velikim odlascima na benzinske crpke. Molimo sve građane da slušaju isključivo Stožer. Sljedeće upute ćemo dati u 15 sati.”, rekao je premijer Plenković upravo.

"Imamo dvije preporuke koje su kontradiktorne. Molimo sve građane da pažljivo slušaju naputke stožera koji će biti i za jednu i za drugu krizu dvaput dnevno u razdoblju pred nama. Nastojat ćemo da se što prije osposobe prometnice. Poseban fokus imat ćemo na zdravstvene ustanove." - istaknuo je Plenković.

Na kraju je ministar zdravstva Vili Beroš rekao da su imali kriznu situaciju s 10 novorođenčadi u Petrovoj, ali djeca su zbrinuta.

(rex)

Facebook komentari