Milan Rakovac: ‘1947: Svi u Pulu?!’ - VIDEO

PREDAVANJE POVODOM OBILJEŽAVANJA 70. GODIŠNJICE PRESTANKA ANGLO-AMERIČKE VOJNE UPRAVE NAD PULOM
Pula obilježava 70. godišnjicu prestanka anglo-američke vojne uprave nad Pulom. Povodom te značajne obljetnice, Udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule i Grad Pula organiziraju prigodnu svečanost i niz drugih događanja. Na spomenike palim borcima će se položiti vijenci, a središnja svečanost održat će se u petak 15. rujna u Istarskom narodnom kazalištu s početkom u 11,00 sati.

Javno predavanje dr. Milana Rakovca „1947: Svi u Pulu?!“ održano je danas u Komunalnoj palači.

Žive slike iz Rakovčeva djetinjstva tog vremena držale su potpunu pozornost sudionika današnjeg predavanja. Događaje je često opisao čakavskim narječjem što je dalo autentičnost inače nevjerojatnim slikama iz povijesti koju najbolje upoznajemo upravo iz ovakvih priča.
Rakovac je dao svoje viđenje kakva bi Istra trebala biti danas, koji status bi trebale uživati manjine, pogotovo talijanska nacionalna manjina. Zanimljivo je i njegovo viđenje Hrvatske danas ali i slike kakva bi ona možda trebala biti.

Donosimo nekoliko isječaka današnjeg predavanja ovog istaknutog hrvatskog književnika, publicista i prevoditelja. Njegova su djela prevođena na talijanski, njemački, engleski, ukrajinski i slovenski jezik. Nekoliko je njegovih pjesama uglazbljeno. Samostalno ili u suautorstvu pisac je tekstova u više monografija na hrvatskome i stranim jezicima. Bio je članom više uredništava…
(Piše/Video: Doris Floričić/Foto: Manuel Angelini)

Video vezan uz članak

Facebook komentari