Međunarodno prvenstvo u auto-moto natjecateljskom rallyu


U organizaciji Old timer kluba „Eppur si muove“ iz Umaga, uspješno je održano otvoreno međunarodno prvenstvo u auto-moto natjecateljskom rallyu za sve vrste povijesnih-starodobnih cestovnih motornih vozila. Natjecanje se bodovalo za prvenstvo Hrvatskog saveza povijesnih-starodobnih vozila, a održalo se na području grada Novigrada i Umaga.

Takmičenje se odnosilo na bodovanje spretnosti i preciznosti kroz dvije test vožnje na postavljenom poligonu, te otvorenoj rally vožnji od 80 km na relaciji Novigrad, Tar, Vižinada, Brtonigla, Babići, Juricani, Valica, Savudrija do Umaga. Od 38 prijavljenih učesnika iz Slovenije, Italije i Hrvatske, uspješno je natjecanje završilo 27 posada.

Pobjednici:

KLASA „G“ MOTOCIKLI (od 1971. – 1989. godine): Darko Bajić (Vespa, 1984. godina)

KLASA „F“ AUTOMOBILI (do 1970. godine): Davide Glavina (Fiat 500, 1968. godina)

KLASA „G“ AUTOMOBILI (od 1971. – 1989.god.): Marino Glavina (Lancia Fulvia, 1972. godina)

Sveukupno pojedinačno : Davide Glavina

Sveukupno klubovi: Eppur si mouve (Umag)                                                                                                          

Najstariji automobil susreta došao je iz Italije i to Austin iz 1934.god. čiji je vlasnik Giovanni Percossi, a najstariji motocikl Bianchi iz 1938., u vlasništvu Dražena Fantinića iz Buzeta. Manifestaciju je sa znatiželjom i velikim interesom popratio velik broj poklonika starodobnih vozila kao i brojnih turista. Natjecanje se održalo uz podršku gradova Novigrad i Umag te vrijednih članova old timer kluba „Eppur si muove“ iz Umaga.

(rex)                   

Facebook komentari