Međunarodno natjecanje maslinovih ulja «Armonia»

ALMA – MEĐUNARODNA ŠKOLA TALIJANSKE KUHINJE
Međunarodna škola talijanske kuhinje pod vodstvom Gualtiera Marchesija, u suradnji sa International Extravirgin Oliveoil Agency i CRA-ISOL-Eksperimentalnim institutom za maslinarstvo,objavljuje natječaj  za najbolja ekstra djevičanska maslinova ulja iz cijeloga svijeta s ciljem promidžbe znanja ekstra djevičanskom maslinovom ulju kroz usklađivanje okusa u binomu hrana-ulje u Školama visoke kuhinje i u međunarodnom ugostiteljstvu. Preuzimanje i odabir ulja za sudjelovanje na Natjecanju provoditi ce se u dva termina u skladu s berbom maslina u različitim podnebljima. Pogledati opširnije na www.oliveoilagency.org
Južna polutka: Australija, Novi Zeland, Argentina, Cile, Južna Afrika)  
Pristupnice i uzorci se primaju do: 10. listopada 2009.
Sjeverna polutka: Italija, Španjolska, Portugal, Francuska, Slovenija, Hrvatska, Ex Jugoslavia, Albanija, Grčka, Turska, Cipar, Iran, Irak, Sirija, Palestina, Jordan, Izrael, Libanon, Libija, Egipat, Alžir, Tunis, Maroko, Malta, Kina, Saudijska Arabija, SAD  itd.
Pristupnice i uzorci se primaju do: 20. veljače 2010.
 “Posebno priznanje” dodijelit ce se svakom od 3 ulja s najboljim kemijskim sastavom sa južne i sjeverne polutke. “Nagradu ALMA” dobiti će ulja porijeklom sa obje polutke koja budu zauzela Prvo i Drugo mjesto na završnim bodovnim listama za svaku pojedinu kategoriju voćnosti ulja Lagano – Umjereno – Intenzivno, a slijedecih 10 ulja nakon drugog mjesta iz svake pojedine kategorije dodijelit ce se «Diploma di Gran Menzione».
Pobjednička će ulja dobiti «Počasno mjesto» u Međunarodnoj elajoteci ALMA u Duždevoj Palači u Colornu (Parma) te ce biti objavljena u Vodicu.
Svim sudionicima za ulja koja su sudjelovala na Natjecanju biti ce izdana potvrda o sudjelovanju s kopijom rezultata senzorne analize.
Sva ulja koja sudjeluju u selekciji po upitu mogu sudjelovati u programu “Međunarodnoj elajoteci ALMA”  te ce njihova ulja sa senzornom analizom i podacima o proizvođaču biti objavljena u vodicima i u didaktičko-obrazovnim materijalima Elajoteke kao materijal za usavršavanje i za promidžbu usklađivanja okusa s ekstra djevičanskim maslinovim uljem koje se koristi  u Međunarodnim kuharskim školama u Italiji te u New Yorku, Torontu, Montrealu, Heidelbergu, Tokiju, Seoulu.  (REX)