Međunarodni umjetnički projekt ‘Memories’-izložbe u Indiji, Japanu, Vijetnamu, Tajlandu i Indoneziji

GRUPNA IZLOŽBA HRVATSKIH UMJETNICA OTVARA SE 10.10. U NEW DELHIJU
Sveukupno do sada, u projektu je predstavljeno četrdeset dvoje umjetnika, a na ovoj izložbi predstaviti će se devet umjetnica - Vesna Mačković, Martina Matković, Lora Elezović, Petra Šabić, Mia Radonić, Iva Lešić-Bralo, Jasminka Končić, Roberta Weissman Nagy i Marija Lopac.

Sjećanja na djetinstvo, sjećanja na odrastanje, sjećanje na roditelje koji više nisu sa nama ili sjećanje na prošle ljubavi? Zašto pamtimo samo određene segmente kroz život i kako nas oni oblikuju? Kaže se kako je čovjek zbroj svojih sjećanja, a zbog iskustva smo to što jesmo. Sva su iskustva spremljena u pamćenju. Pamćenje kao poveznica sjećanju, a sjećanje kao poveznica određenom trenutku kojega se često sjetimo. Zanimljivo je vidjeti kako likovni umjetnici doživljavaju svoja sjećanja koja su u isto vrijeme individualna, ali i općenita.

Nakon izložbe u Indiji, koja traje do 24. listopada, nova izložba bit će otvorena i u B galeriji u Tokyu, Japan, pod nazivom ”Memories 6.”. Tamo će radove predstaviti Iva Šaric, Iva Čurić, Petra Kriletić, Lila Herceg i Marija Lopac.

Nakon Japana izožbe će biti održane 2020. godini u Vijetnamu (Than art studio, Hue,Vijetnam), Thailandu (Makok art space, Chaing Mai) i Indoneziji.

U planu je i objava velikog kataloga cjelokupnog projekta od 2016. do 2020 godine.

Autorica projekta, voditeljica i kustosica: Marija Lopac, likovna umjetnica.

(Rex)

Facebook komentari