Međunarodni dan pizze: Posjetili smo Buffalo u Vodnjanu!

POSJETITE I PROSLAVITE OVAJ DAN PIZZOM
Danas se u svijetu obilježava međunarodni dan pizze, a u potrazi za najboljom pizzom mi smo posjetili vodnjanski Buffalo! Razgovarali smo s Romanom Seferovićem, koji je 2018. godine proglašen najboljim pizzaiolom u HR.

Povodom dana pizze za nas je improvizirao i osmislio potpuno novu pizzu, a u razgovoru je podijelio svoje savjete za pripremu najbolje pizze i najboljeg tijesta! Ove savjete možete isprobati i kod kuće!

NAJBITNIJE JE BRAŠNO

Kako bi tijesto bilo savršeno, bitno je izabrati kvalitetno brašno, koje obavezno treba biti TIP 00.

ŠALŠA

Za pripremu šalše biramo prave pelate i kvalitetnu rajčicu, koju ručno sjeckamo i začinjavamo ju soli, bosiljkom i maslinovim uljem. Bitna je domaća šalša za taj dobar okus - pokušati izbjegavati pasirane rajčice, kečape, i sl.

SIR

Prava talijanska mozzarella najbolji je izbor za pripremu pizze. U Buffalu koristimo poznatu talijansku mozzarellu di bufala.

BOSILJAK

Bosiljak će dati onu savršenu aromu vašoj pizzi i savršeno se sljubiti sa šalšom.

MASLINOVO ULJE

Ne štedite na maslinovom ulju! Ono će dati poseban okus vašoj pizzi, još ako je domaće, razlika će biti osjetna. Svaka Buffalo pizza, bez iznimke, pripremljena je s maslinovom uljem za koje smatramo da je jedan od najbitnijih faktora odličnog okusa!

Kako kaže Romano, najjednostavnije je najbolje! Domaće namirnice i kvalitetni sastojci - s time nema greške! Povodom međunarodnog dana pizze, Romano je pripremio pizzu koju možete vidjeti na fotografijama, a sastojci su sljedeći:

Mozzarella di bufala • Sušeni goveđi but • listići Grana Padana • Cherry rajčice • masline • tartufi • šalša • svježi bosiljak

Posjetite Buffalo i proslavite ovaj dan onako kako treba - pizzom! ♥️ Sretan Vam dan Pizze!

(rex/pp)

Facebook komentari