METRO uručio Michelinova priznanja restoranima iz Istre

ROVINJSKI MONTE ZADRŽAO PRESTIŽNU MICHELINOVU ZVJEZDICU
Petnaest istarskih restorana zavrijedilo je Michelinova priznanja koja su im uručili Mirela Mirković, direktorica METRO centra Pula i Vjekoslav Ciglec, direktor METRO centra Poreč. Restorani La Puntulina, Meneghetti, Alla Beccaccia, Zigante, Sv. Nikola, Marina, Damir & Ornella, Konoba Čok, Badi, Konoba Buščina, San Rocco, Konoba Morgan i Pergola dobili su Michelinovu preporuku, a restoran Batelina dobio je Michelinovu oznaku Bib Gourmand. Monte iz Rovinja i ove je godine zadržao prestižnu Michelinovu zvjezdicu. U Michelinov vodič za 2020. godinu uvršteno je ukupno 70 restorana iz svih krajeva Hrvatske, čime je hrvatska gastro scena obogaćena sa sedam novih domaćih restorana koji nose Michelinovu preporuku.

„Čestitam svim istarskim restoranima koji su zavrijedili prestižna Michelinova priznanja. Ponosni smo što su vrhunski hrvatski restorani naši dugogodišnji partneri i što su svojim umijećem i predanošću vrhunskom iskustvu svojih posjetitelja zaslužili mjesto u Michelinovom vodiču. Kvalitetu hrvatskih restorana iz godine u godinu potvrđuju Michelinova priznanja i nama u METRO je iznimno drago što nam suradnja s Michelinovim vodičem omogućuje da i na ovaj način budemo dio uspjeha vrhunskih hrvatskih restorana. U trenutnim okolnostima, kada su ugostitelji suočeni s izazovima u poslovanju, Michelinova priznanja mogu doprinijeti pozicioniranju hrvatskih restorana na gastronomskoj karti izvrsnosti i zato mi je drago što METRO i na ovaj način može dodatno podržati promociju hrvatske gastronomije“, rekao je Thierry Guillon-Verne, predsjednik Uprave METRO Cash & Carry Hrvatska.

Popis svih hrvatskih restorana uvrštenih u Michelinov vodič za 2020. možete pogledati na poveznici: https://guide.michelin.com/hr/en/restaurants.

Facebook komentari