Suradnja Mediteranskog instituta za istraživanje života i Istarske županije

PROMOCIJA ISTRE PUTEM JADRANSKOG KULINARSKOG INSTITUTA
Ivan Jakovčić, župan Istarske županije razgovarao je danas u Poreču s ravnateljem MedILS-a dr. Miroslavom Radmanom, a razgovoru su nazočili i direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević, Edvin Jurin izvršni direktor McCann Ericson Hrvatska i Rene Bakalović gastronomski stručnjak. 
Istarski župan Ivan Jakovčić i dr. Miroslav Radman razgovarali su o mogućnostima promocije Istre putem osnivanja Jadranskog kulinarskog instituta. Misija Jadranskog kulinarskog instituta, kako predlaže župan Jakovčić, bila bi sljubiti vrhunska znanstvena dostignuća s istarskom gastronomijom, kroz znanstvenu verifikaciju autohtonih prehrambenih proizvoda istarskog poluotoka i pristupa istarskoj kuhinji.
Znanstveni pristup istarskim autohtonim prehrambenim proizvodima i istarskom kulinarstvu značio bi podizanje kvalitete i konkurentnosti, kako istarske gastronomije tako i turizma, odnosno vitalnog dijela istarskog gospodarstva. (REX)