Medalje mladih streličara i streličarki iz Poreča

DRŽAVNO PRVENSTVO U STRELIČARSTVU ZA DJECU - ČAKOVEC
U subotu 18. ožujka 2017. održano je u Čakovcu dvoransko državno prvenstvo u streličarstvu za djecu u četiri kategorije – dječaci i djevojčice do 12 godina i dječaci i djevojčice do 14 godina. Mali porečki streličari i streličarke nastupali su s djecom Streličarskog kluba Rijeka i donijeli ukupno tri medalje, osvojene u konkurenciji 100-tinjak djece iz 28 streličarskih klubova iz cijele Hrvatske.

Najbolje pojedinačno plasirana bila je Nikol Bugarin, viceprvakinja u kategoriji olimpijski luk za djevojčice do 12 godina.  S još dvije djevojčice iste dobi, Martinom Štifanić iz Poreča i Riječankom Vegom Valentinom Vukić, osvojile su i medalju ekipnih državnih prvakinja. Ekipni državni prvaci su i dječaci do 12 godina, Porečani Jan Mamić i Nino Momić te Riječanin Toni Iskra.

Fredi Stojnić, trener strelišara DND Poreč izunimno je zadovoljan. Radi s grupom od 10 djece, od kojih je osam bilo spremno za državno prvenstvo, ali se jedan razbolio, pa je u Čakovec s njim putovalo sedmoro djece. Dobro raspoloženi i puni utisaka porečki streličari i streličarke uživaju u novo otkrivenom sportu pod okriljem DND-a zahvaljujući volonterskom angažmanu trenera punoga strpljenja i volje za rad s djecom.

Ovim prvenstvom počinju pripreme za treninge i turnire na otvorenom, a s obzirom na uvjete u kojima treniraju, porečka djeca postižu nevjerojatne rezultate.  (rex)

Facebook komentari