Mato Miloš novi je igrač Osijeka

NAKON IVUŠIĆA, JEŽINE, MIEREZA I VUKOVIĆA, JOŠ JEDAN BIVŠI PULJANIN U REDOVIMA OSIJEKA
Mato Miloš, 27-godišnji desni bek, bivši igrač Istre 1961, novi je igrač Osijeka, potvrdio je Indexu Osijekov trener Nenad Bjelica.

Miloš je bez kluba još od prošlog prijelaznog roka kada je napustio portugalskog prvoligaša Desportivo Aves. Prošle sezone je za taj klub odigrao 17 utakmica, dok je za sve uzraste hrvatske reprezentacije skupio 26 nastupa.

Miloš je prošao omladinsku školu Jadrana iz Poreča i Rijeke, gdje je i započeo profesionalnzu karijeru. Iz Rijeke je kao 20-godišnjak otišao u Italiju, gdje je igrao za Sienu, Speziju i Perugiu. Najviše se naigrao u Speziji, gdje ga je vodio upravo Bjelica, pa je trener Osijeka jako dobro upoznat s onim što može dobiti od nogometaša iz Pule. Nakon jedne sezone u Istri 1961 (2016/17), prešao je u redove proslavljene Benfice, ali nikad nije nastupio za slavni klub. Posljednju utakmicu za Aves odigrao je u lipnju prošle godine.

Nakon dolaska Mate Miloša, za rubriku vjerovali ili ne, Osijek u svojim redovima ima cijelu malu koloniju bivših igrača Istre 1961 i s njima napada najveće pozicije. Trenutno u Osijeku igraju golmani Ivušić i Ježina, te igrači Mierez, Vuković i Miloš, a kratko razdoblje u Puli je bio i Mile Škorić.

(rex)

Facebook komentari