Matej Meštrović održao sjajan koncert u INK Pula - VIDEO

PULSKA JE PUBLIKA MOGLA PRVA ČUTI UŽIVO SKLADBE S NAGRAĐENOG ALBUMA "PIANO WAVES"
U srijedu, 31. ožujka u 20 sati u INK Pula, u sklopu ciklusa "Samo najbolje", održan je sjajni klavirski koncert "The Best Of Matej Meštrović". Pulska publika je imala sinoć čast prvi put uživo čuti neke od skladbi s nagrađenog albuma "Piano Waves" Mateja Meštrovića.

Matej Meštrović (1969) bez sumnje je najsvestraniji umjetnik na hrvatskoj kulturnoj sceni. “Dunavsku Rapsodiju” za klavir i orkestar  praizveo je 2018. u glavnoj dvorani Carnegie Hall - Stern, i time postao prvi hrvatski kompozitor koji je imao praizvedbu vlastitog djela u toj prestižnoj dvorani.

Autor je glazbe za 3 hrvatska paviljona na svjetskim izložbama EXPO - Šangaj 2010, Hannover 2000, LISABON 1998. za čiju je realizaciju nagrađen i Nagradom Grada Zagreba.

Dobitnik je brojnih nagrada: "Posebne nagrade gradonačelnika Karlovyh Vary", “Oktavijan” na “Danima hrvatskog filma”, “Baldo Čupić” za najbolji nacionalni turistički film, 4 Global Music Awards nagrade. Njegov CD “Vivaldi 4 Seasons for 3 pianos” uvršten je na Sptify listu 50 klasičnih izdanja. U izdanju PARMA Recordings, Meštrovićev CD “3 Rapsodije za klavir i orkestar” snimljen sa Zagrebačkom Filharmonijom, prvi je službeni CD u povijesti tog orkestra za američko tržište te ujedno i dobitnik "Global Music Awards Golden Medal" 2109. godine.

Američka kritika proglasila je Mateja Meštrovića hrvatskim John Williamsom, a on je ekskluzivni umjetnik izdavačke kuće PARMA Recordings (USA).

(rex/foto Elvis Malagić)

Video vezan uz članak

Facebook komentari