Četiri glazbene regionalne ikone  - Vlatko Stefanovski, Amira Medunjanin, Perpetuum Jazzile i Massimo spremaju se za spektakl u Vrsaru. Naime novi festival "U zagrljaju glazbe, kamena i mora" održat će se od 23. do 26. rujna u jedinstvenom kamenolomu ..."/>

Massimo: Veselim se što ćemo se pozdraviti s ljetom u divnom Vrsaru

Massimo: Veselim se što ćemo se pozdraviti s ljetom u divnom Vrsaru-120879

FESTIVAL "U ZAGRLJAJU GLAZBE, KAMENA I MORA" OD 23. DO 26. RUJNA
Četiri glazbene regionalne ikone  - Vlatko Stefanovski, Amira Medunjanin, Perpetuum Jazzile i Massimo spremaju se za spektakl u Vrsaru. Naime novi festival "U zagrljaju glazbe, kamena i mora" održat će se od 23. do 26. rujna u jedinstvenom kamenolomu "Montraker".

Festival u kamenolomu će zatvoriti trenutno jedan od najvećih muških vokala u regiji - Massimo koji nastupa 26. rujna. Nakon hitova "Mali krug velikih ljudi" i aktualnog singla "Putujemo i kad stojimo" Massimo ne može dočekati priliku da stane pred svoju publiku i zapjeva te i druge pjesme iz svog bogatog repertoara. 

"Uvijek tvrdim da se pjesme potvrđuju na terenu. To nam je prošle godine, nažalost, bilo nemoguće, pa me iznimno veseli svaka prilika da uživo otpjevam nove singlove" - rekao je Massimo uoči nastupa u Vrsaru.

Omiljeni domaći glazbenik i njegov bend pripremili su publici presjek njegova stvaralštva, od hitova s početka karijere do pjesama koje trenutačno osvajaju sve top ljestvice.

Massimo je u proteklih godinu dana osvojio sve eminentne nagrade - od Porina za hit godine, do brojnih drugih glazbenih priznanja zato ne čudi da se za njegove live nastupe traži ulaznica više.

"Imao sam sreću da sam ovo ljeto dosta svirao i posebno me veseli činjenica da ćemo se s ljetom pozdraviti na ovako jedinstvenoj lokaciji - kamenolomu Montraker u predivnom Vrsaru." - kaže Massimo kojemu laska da se na prvom izdanju festivala našao među najboljim glazbenicima u regiji.

"Zaista se skupilo impozantno društvo na ovom festivalu i s nestrpljenjem čekam dolazak na ovu zanimljivu lokaciju" - otkrio nam je Massimo.

Iako njegove pjesme "Mali krug velikih ljudi" i posljednja "Putujemo i kad stojimo" ne silaze s vrha regionalnih top ljestvica Massimo već ima u planu neke nove projekte.

"Uvijek se radi na novoj glazbi, tako da ćemo hladnije mjesece iskoristiti za snimanja. A u planu imam i jedan sasvim drugačiji projekt, ali o njemu ću više reći kada za to dođe vrijeme" - tajanstven je Massimo.

A prije Massima u Vrsaru će nastupiti - Vlatko Stefanovski 23. rujna, Amira Medunjanin 24. rujna, te Perpetuum Jazzile 25. rujna.

Stefanovski ima dugogodišnju uspješnu karijeru; kao član grupe "Leb i sol" snimio je 13 albuma, a zatim je nastavio kao samostalni glazbenik. Virtuoz na gitari poznat je po svojoj mješavini makedonskih tradicionalnih nepravilnih ritmova i suvremenog rocka. Stefanovski je povezan sa brojnim umjetnicima diljem svijeta, a među njima su velikani kao Allan Holdsworth i John McLaughlin.

Nakon Stefanovskog u kamenolom Mantraker dolazi neponovljiva kraljica sevdaha Amira Medunjanin 24. rujna. Amira Medunjanin, pjevačica čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, već dugi niz godina je jedna od najpoznatijih interpretatorica tradicionalne bosanske glazbe.
 
Usporedbe s Cesariom Evorom i Billie Holiday ponajprije odražavaju način na koji Amira transformira sevdah iznutra, konstantno pronalazeći novi kontekst i formu, te ‘uzburkavajući’ uobičajeni stil izvođenja, definiran kroz stoljeća. No možda je najbitnije reći da je Amirina glazba ona koja će vam istovremeno oči ispuniti suzama i srce radošću. 
 
Slovenska jazz atrakcija Perpetuum Jazzile jedna je od najpoznatijih i najspektakularnijih vokalnih grupa na svijetu, a u Vrsar stižu 25. rujna. Bogati repertoar ovog nevjerojatnog benda sastoji se od hitova slavnih glazbenika kao što su ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees i drugih legendi.

Ulaznice za koncert možete pronaći od 1. rujna u sustavima Eventim, Entrio i Mojekarte.hr, a uz kupljenu ulaznicu, treba priložiti COVID potvrdu u elektronskom ili pisanom obliku. Na ulazu će se obavljati i nužno brzo antigensko testiranje, o trošku organizatora (besplatno za posjetitelje)

23.9.2021. Vlatko Stefanovski - 170 kn - ulaznice Entrio - Moje karte - Eventim
24.9.2021. Amira Medunjanin - 170 kn - ulaznice Entrio - Moje karte - Eventim
25.9.2021. Perpetuum Jazzile - 210 kn - ulaznice Entrio - Moje karte - Eventim
26.9. 2021. Massimo - 190 kn - ulaznice Entrio - Moje karte - Eventim

(rex)